WormUP, ČR
Sledujte provoznu a upozorníme Vás na novou nabídku
Tato nabídka již skončila, ale našli jsme pro vás ideální náhradu:
Co mají společného chipsy a sušení červi? Sušení červíci jsou také fantasticky křupaví, na rozdíl od chipsů však nejsou smažení na oleji, ale sušení horkým vzduchem, neobsahují žádný cukr, laktózu, antibiotika, jsou bez chemie a bez konzervantů a zvlášť pro děti je tohle zdravé mlsání ideální. Prolomte ledy, odstraňte předsudky a zařaďte i vy tuto hmyzí potravinu do svého jídelníčku.
Ne, ty “naše” sušené larvy potemníka moučného nejsou ti červi, co se občas urodí ve špatně dovřené mouce v kuchyni. Náš potemník moučný je z čeledi Tenebrionidae a jeho lahodných larev plných bílkovin a zdravých nenasycených mastných kyselin (jako obsahují například ryby) si první všimli ptáci a hlodavci, dnes jsou ovšem pro své kvality v hledáčku lidských gurmánů a hmyzích fandů.
Larvy jsou hýčkané na farmě na Moravě, v plastových přepravkách debužírují loupané brambory, zeleninu nebo obilný šrot a prostor je napojen na výkonnou vzduchotechniku zajišťující čerstvý vzduch. Před zpracováním larvy drží několik dnů pročišťující dietu, která jim vyčistí trávicí ústrojí a chov se poté znovu protřídí jen na nejkvalitnější kusy. Na onen svět odcházejí humánně, a to okamžitě v horké vodě, která je zároveň ještě finálně dočistí. Následně se larvy suší horkým vzduchem, čímž si zachovají vysokou chuťovou kvalitu i příjemný vzhled.
Červíci chutnají samotní místo chipsů nebo oříšků, proto se také stávají čím dál oblíbenější ve vinotékách a barech jako zdravá pochutina k vínu či pivu. Fantastické jsou ale třeba jen tak posypaní na namazaný chleba, na špagety nebo na rizoto.