10 tipů na nejlepší aquaparky u nás

Přichází stále více horkých letních dnů, ale vás již nebaví pouhé opalování u bazénu? Vezměte rodinu, vydejte se do některého z českých aquaparků, a prožijte skvělý den plný zábavy a radosti. Abychom vám hledání nejlepšího aquaparku co nejvíce usnadnili, připravili jsme pár tipů, kam vyrazit.

Aquapalace Praha, zdroj: www.aquapalacehotel.cz

Aquapalace Praha

V průběhu léta si rozhodně nesmíte nechat ujít návštěvu Aquapalace Praha, jedná se o unikátní vodní svět s rozlohou 9150 m2, získal tak prvenství největšího aquaparku ve střední Evropě. V rámci celého komplexu můžete využít také vstup do Saunového světa a SPA & Wellness centra. Čeká na Vás den plný zábavy a adrenalinu, k dispozici je velké množství rozličných atrakcí. A pokud se rozhodnete strávit v Aqaupalace Praha více než jeden den, hlavu můžete složit v Aquapalace Hotel Prague, který je součástí komplexu.

 

Aqualand Moravia

Aqualand Moravia

Nedaleko Brna na Vás čeká oblíbený Aqualand Moravia s množstvím zábavných i adrenalinových atrakcí pro celou rodinu. Za vyzkoušení pak rozhodně stojí 7D kino, která vám zajistí nezapomenutelný zážitek. V rámci komplexu je možné navštívit také denní lázně nebo si zajít na masáž, z Aqualandu Moravia tedy rozhodně odjedete maximálně odpočinutí.

 

Vodní svět Kolín, zdroj: www.vodnisvetkolin.cz

Vodní svět Kolín

Vodní svět vznikl původní přestavbou z plaveckého stadionu na moderní aquapark, který zajistí skvělou zábavu pro celou rodinu. Těšit se můžete nejen na vnitřní i venkovní bazén, tobogány, dětská brouzdaliště se skluzavkami, ale také na sportovní aktivity jako je plážový volejbal nebo tenis. Své ratolesti můžete přihlásit do plavecké školy a volný čas zatím strávit v přilehlé kavárně.

Aquaforum Františkovy Lázně, zdroj: www.frantiskovylazne.cz

Aquaforum Františkovy Lázně

Aquaforum se může právem pyšnit titulem největší a nejkrásnější aquapark českých lázní, během návštěvy je pro vás k dispozici venkovní areál s bazény a celoroční vířivkou, pokud si však potřebujete trochu odpočinout od sluníčka, zavítejte do vnitřního areálu s rekreačním a dětským bazénem. Součástí komplexu Aquafora je také lázeňská klinika zaměřená na tradiční lázeňské procedury, které si rozhodně nesmíte nechat ujít.

 

Aquapark Špindlerův Mýn, zdroj: www.spindleruv-mlyn.com

Aquapark Špindlerův Mlýn

Po celodenní horské túře je ideální na pár hodin zchladit unavené nohy, a to nejlépe v Aquaparku Špindlerův Mlýn, kde se děti mohou vydovádět na vodních atrakcích a tobogánech, zatímco si odpočinete ve vířivce a bazénu. Společně s dětmi si pak můžete užít jízdu tobogánem na nafukovacím člunu nebo divokou řeku.

Aquapark Olomouc, zdroj: www.aqua-olomouc.cz

Aquapark Olomouc

Do Olomouce můžete zavítat v i případě nepříznivého počasí, neboť aquapark Olomouc má plně vybavený vnitřní areál včetně tobogánů a skluzavek. Vnitřní areál je spojen s venkovním pomocí spojovacího krčku, kterým hosté proplavou směrem dovnitř či ven. Připravte se na divokou jízdu řekou, masážní lavice, vodní děla a chrliče, nebo také proudové trysky, které uvolní ztuhlé svalstvo a domů půjdete jako znovuzrození.

Vodní ráj Jihlava, zdroj: jihlava.city.cz

Vodní ráj Jihlava

Pokud máte cestu Vysočinou, určitě zavítejte do Vodního ráje Jihlava, rozsáhlý venkovní areál zajistí kapacitu až pro 2500 návštěvníků. K dispozici jsou celkem čtyři bazény s ohřívanou vodou a atrakce pro děti i dospělé, za zmínku stojí především vodní hrad nebo tobogán o délce 85 metrů. A pokud vás již vodní radovánky omrzely, můžete se vrhnout do některé z nabízených sportovních aktivit, jako je nohejbal, plážový volejbal nebo tenis.

Aquapark Babylon, zdroj: www.centrumbabylon.cz

Aquapark Babylon v Liberci

Klasické aquaparky vás už nelákají a rádi vyzkoušíte něco nového? Vyražte do Liberce a užijte si zábavu v originálním aquaparku Babylon ve stylu příběhů Julese Verna, celý komplex je vybudován jako přímořské městečko s vysokým majákem, které vás naprosto okouzlí. Relaxovat můžete v romantických jeskyních a odpočinkových zónách, na své si však přijdou i děti, pro které jsou připraveny různé tobogány a skluzavky. Během slunných dní v době letních prázdnin je k dispozici také venkovní terasa pro opalování.

Termální park Losiny, zdroj: www.lazne-losiny.cz

Termální park Losiny

Jedná se o unikátní spojení relaxačního a regeneračního vodního světa, jako jediné svého druhu v České republice, kde jsou bazény napouštěné přírodní termální vodou. Současně má však park Losiny k dispozici i klasické atrakce aquaparku, jako jsou tobogány, vodní trysky a chrliče. Park je tedy ideálním místem pro letní výlety s rodinou, najdete v něm skvělé zázemí pro děti i venkovní hřiště.

 

Aquacentrum Pardubice, zdroj: www.aquapce.cz

Aquacentrum Pardubice

Nově zrekonstruovaný aquapark v Pardubicích je doslova rájem pro rodiny s dětmi, rozhodně nevynechejte jízdu na 34 metrů dlouhé troj-skluzavce nebo 102 metrů dlouhém tobogánu s názvem Megaslide, který opravdu stojí za to. Po adrenalinovém odpoledni se pak jen stačí naložit do masážní vířivky a odpočívat. Pokud by vám to přesto nestačilo, můžete vyzkoušet ještě horolezeckou stěnu přímo ve skokanském bazénu. Kdo se neudrží, padá do vody!

 

Dovolená přímo u vody

Chcete si užívat vodních radovánek nepřetržitě? Stačí se podívat na vybrané pobyty s wellness, bazénem i atrakcemi. 

 

Parkhotel Sokolov/ 2 osoby + 2 děti zdarma / polopenze / wellness

Chci do Sokolova

 

 

Hotel Podlesí / 2 osoby / polopenze / vnitřní i venkovní bazén

Chci do Podlesí

 

Zámek Lužec / 2 osoby / polopenze / wellness

Chci na Zámek Lužec

 

Chata Jana / 2 osoby / polopenze / wellness

Chci na chatu Janu

 

 

 


Sdílej článek na sociálních sítích:

Barbora Gořalková

Deal Manager

Barbora má na starosti schvalování nabídek a podporu obchodního týmu. Každé ráno zahájí jógou a dobrou kávou. Ve volném čase chodí ráda na procházky nebo relaxuje u dobré knihy.