11 tipů, kam vyrazit s dětmi o jarních prázdninách

Jarní prázdniny jsou tady, děti natěšené, a vy jako každý rok řešíte otázku, kam s nimi? Pro duševní zdraví celé rodiny doporučujeme vyrazit alespoň na pár dní mimo domov, a dopřát tak relax i zábavu nejen svým dětem, ale i sobě. Přinášíme vám 11 tipů na výlety, kde se zabaví všichni bez rozdílu věku.

 

Pohádková vesnička Podlesíčko

Sněhurka, Karkulka, Rákosníček…kdo by neznal tyto oblíbené pohádkové postavičky. A víte, že se k nim na čas můžete i nastěhovat? Pohádková vesnička Podlesíčko je unikátním místem na Vysočině, kde se oblíbení dětští hrdinové stávají skutečností. V chaloupkách se můžete ubytovat a využít a kromě polopenze využít i místního vyhřívaného bazénu. Pokud se tu nechcete zdržet více než den, využijte pouze prohlídky tohoto ráje pro děti včetně zhlédnutí nějakého zábavného programu.

foto: Pohádková vesnička Podlesíčko

foto: Pohádková vesnička Podlesíčko

Peklo Čertovina

U pohádek ještě chvíli zůstaneme. Od líbezných princezen se však přesuneme o pár metrů dál a zejména níž, a to přímo do pekla. U těchto pekelníků se však nebudou bát ani ti nejmenší. Jsou totiž milí, komičtí a zaručujeme, že se u jejich show pobaví i ti nejdospělejší dospěláci. Peklo Čertovina nemá nikde jinde ve světě obdoby. Jedná se o výjimečnou stavbu, která sahá až do hloubky 12 m pod zem, kde jsou stovky metrů chodeb a jeskyní. Nenechte si ujít ani návštěvu místní pekelné restaurace. Troufnete si i na raut Obžerství a audienci u Lucifera?

foto: Peklo Čertovina

 

Stezky v korunách stromů

Je to jen pár let, co se u nás objevila první vyhlídková stavba linoucí se korunami stromů na Lipně. A od té doby byly vztyčeny i další nesmírně populární stezky v Janských Lázních, na Dolní Moravě a na Pustevnách. Skvělá procházka, úžasné výhledy, tobogány i zábavné kvízy a hry pro děti – to vše nabízí stezky v oblacích.

 

Stezka na Lipně

Po zdolání 675 metrů až do výšky 24 metrů se vám nabídne úchvatný výhled na lipenské jezero, místní lesy, louky až do širokého okolí. Cestou zabaví malé i velké různé didaktické i lanové prvky a zážitkové stanice. Cestu dolů si můžete zpestřit jízdou v tobogánu. Teď v zimě si na stezku můžete zaskočit přímo ze sjezdovky na vrcholu Kramolína. Zdarma si můžete zapůjčit vyhřáté pohorky a odpočinout si chvílí od přezkáčů.

Ubytování u stezky na Lipně: 

Penzion Desta s polopenzí a saunou

Hotel Swing s dítětem zdarma včetně polopenze

foto: Stezka v korunách stromů Lipno

 

Stezka v Janských Lázních

Přímo na úpatí Černé hory v Krkonošském národním parku můžete obdivovat 45 m vysokou stezku, která vám nabídne 1500 m procházku druhově pestrým lesem s mnoha překvapeními. V podzemí rozhledny dokonce můžete obdivovat i spletitý kořenový systém stromů. Ani zde nechybí adrenalinová stanoviště i tobogán.

Ubytování u stezky v Krkonoších:

Hotel Kamenný Mlýn s 2 dětmi do 18 let zdarma

Hotel Vltava s 2 dětmi do 12 let zdarma, saunou i vířivkou

foto: Stezka korunami stromů Krkonoše

 

Stezka Dolní Morava

Poblíž horní stanice Sněžník ve výšce 1116 metrů najdete stezku v oblacích, která má tvarem připomínat let nočního motýla. Na 55 m vysokou stavbu vede celá síť dřevěných cest, které se vzájemně proplétají. Je tu hned několik adrenalinových atrakcí např. „rukáv“ – hustá síť, kterou si můžete zkrátit cestu z jedno patra do druhého. A nesmí chybět ani parádní tobogán s okýnky a zatáčkami.

Ubytování u stezky na Dolní Moravě:

Mimořádně oblíbený hotel Rokytenka s jízdou na čtyřkolkách

Wellness hotel Vidly**** s dítětem do 12 let zdarma

foto: Stezka v oblacích Dolní Morava

 

Stezka Valaška na Pustevnách

Zbrusu nová stezka v oblacích byla otevřena v lednu 2019 a už se těší velkého zájmu návštěvníků. Zejména kvůli nejdelší skleněné lávce v Evropě (tzv. skywalk) i jedinému lanovému chodníku v Česku. A ty výhledy! Délka stezky je 621 m a výška věže 22 m. Nechybí interaktivní a edukativní koutky a pro děti se chystá třípatrové hřiště a trampolíny.

Ubytování u Stezky Valaška:

Hotel Tanečnica s bazénem jen 500 m od Stezky Valaška

Hotel Martiňák se saunou a slevou do Tropiclandu

foto: Stezka Valaška

 

Hrady a zámky

Tolik oblíbené prohlídky hradů a zámků nejsou pouze letní záležitostí. I v zimě jsou mnohé historické brány otevřené a leckde jsou speciální programy pro děti právě na jarňáky.

Hrad a Zámek Staré Hrady

Ideální tip na rodinný výlet v Českém ráji je na Staré Hrady. Tento hrad a zámek si nejen pro děti o prázdninách přichystal čarodějné a dračí prohlídky. Mnoho skřítků, strašidýlek, víl, draků a dalších  bytostí z pohádek čaroděje Archibalda I. vás přivítá v Dračí komnatě, zámeckém sklepení i na pohádkové půdě.

Ubytování v blízkosti Starých Hradů:

Hotel přímo pod hradem Trosky s privátním wellness

Parkhotel Skalní město s neomezenou večerní konzumací vína

zdroj: Kudy z Nudy, Hrad a Zámek Staré hrady

foto: Zámek a hrad Staré hrady, zdroj: Kudy z Nudy

 

Lednicko-valtický areál

Jeden z evropských nejkrásnějších zámků a parků nezahálí ani v zimě. Kromě rodinné procházky rozsáhlým areálem můžete navštívit také 100 m dlouhý a 13 m široký zámecký skleník s tropickými rostlinami převážně z Jižní Ameriky. Od března je otevřeno i Akvárium Malawi s mnoha druhy cizokrajných ryb. Možná se vám podaří najít i Nema :)

Ubytování v blízkosti Valtic:

Designový hotel Golf Garni v Mikulově s dítětem zdarma

Hotel Panon s třetí osobou zdarma a slevou do ZOO

Lednicko-valtický areál

foto: Lednicko-valtický areál

 

Hrad Kašperk

Nejvýše položený královský hrad v Čechách také nabízí přes jarní prázdniny svůj program. Hrad nechal v malebném koutě Šumavy postavit sám Karel IV. Prohlídkový okruh „Život na hradě“ se zimní tematikou vám ukáže, že v zimě to na hradech nebyl žádný med. Poznejte, jak si šlechta topila, svítila, stravovala se a trávila volný čas.

Ubytování u hradu Kašperk:

Hotel Zlatý potok oceněný Zdeňkem Pohlreichem

Penzion Na Podlesí s dětskou hernou a saunou či vířivkou

foto: Hrad Kašperk

 

Hrad Nové Hrady

Původně gotický hrad u Českých Budějovic ohromí mohutným hradním příkopem i autentickými interiéry. Zimní prohlídková trasa zahrnuje ukázku bydlení měšťanských rodin na přelomu 19. a 20. století.

Ubytování u Nových Hradů:

Hotel Alf v Borovanech s polopenzí a lahví vína

Hotel U Třeboňské madony přímo v centru Třeboně

foto: Státní hrad Nové hrady

 

Hrad Bouzov

Svůj zimní okruh 1. března otevírá i pohádkový hrad Bouzov. Je to právě ten hrad, do kterého létal Švec za Jasněnkou i sám Rumburak.

Ubytovat se můžete přímo pod ním ve stejnojmenném Hotelu Bouzov.

foto: Státní hrad Bouzov


Sdílej článek na sociálních sítích:

Romana Vávrová

Deal manager

Romana je takové děvče pro všechno. Dělá vše pro to, aby SlevaDne šlapala jako hodinky. Od dohlížení na kvalitu nabídek na webu, přes marketing, finanční záležitosti a objednávání toaletního papíru.:-) Ve volném čase si ráda zajde zaběhat či do fitka, ale nedělá jí problém strávit i půl den jen tak na gauči. Je milovnicí dobrého jídla, piva, slunečného počasí a zábavných party her.