Aqualand Moravia

Červené, bílé a termální, aktuálně nejčastěji skloňované podoby vody na Jižní Moravě. A jak si jinak užít báječné léto než v bazénu plném vody a pak završit svůj den sklenkou dobrého vína? Aqualand, akvapark, vodní park, na názvu, až tak úplně nesejde, pokud jste doposud trávili svůj čas maximálně na koupališti a nikdy podobnou atrakci nenavštívili, je nejvyšší čas to napravit. Nebudete se stačit divit.

Aqualand Moravia

Nejmodernější zábavní vodní park u nás, který byl otevřen v roce 2013. Najdete ho v obci Pasohlávky nedaleko Brna. Aquland Moravia je obrovský, jen vodní plochy měří zhruba 3000 m² a je zde vše pro milovníky vodního živlu a všech možných atrakcí s vodou spojených. V areálu aqualandu budete mít k dispozici dvanáct bazénů z toho pět venkovních a sedm vnitřních. Doporučujeme vychutnat si relax ve vnitřním bazénu Night sky pool, kde si užijete bublinky pod noční hvězdnou oblohou nebo zažít příjemnou vířivou koupel ve venkovním bazénu Palava pool, kde si spolu s koupelí užijete i dokonalý výhled na pálavskou krajinu. Pro všechny, kteří si rádi užijí i vodní adrenalin je připraveno dvacet tobogánů a skluzavek. Pro ty nejodvážnější je k dispozici letní jízda na unikátních atrakcích, které jinde nenajdete – Abyss a Boomerango. Abyss Vás sveze divokou jízdou peřejemi, kterou zakončí propad do nekonečné propasti a Boomerango Vám předvede zemskou přitažlivost na skoro sto metrů dlouhém tobogánu.

Foto: Night sky pool

Forum Romanum

Všichni, kteří nemají odvahu nebo už tobogánům a skluzavkám odrostli, si zase vychutnají wellnes Forum Romanum. Římské lázně nabízí bohatý saunový svět, ve kterém si každý najde to své. K dispozici je například finská sauna, aroma lázeň, infrakabina, boisauna, tepidarium, caldarium, solná lázeň a whirpool. Dále v nabídce najdete masáže, procedury, koupele, saunové ceremoniály či kryokomoru.

Geotermální vrt Mušov

Geotermální vrt Mušov má teplotu 46 °C a má od Ministerstva zdravotnictví České republiky osvědčení přírodního léčivého zdroje. Jedná se o přírodní slabě mineralizovanou sirnou minerální vodu chlorido-sodného typu se zvýšeným obsahem fluoridů. Tento zdroj minerální vody byl nalezen v roce 1990 při provádění průzkumných prací, které byly zaměřeny na vyhledávání ropných nalezišť. Čistá minerální voda je používaná ve vanových koupelích a ve wellnes bazénech je minerální voda ošetřena a upravena. Termální vodu pak najdete i v největším bazénu aqualandu Riviéra pool. Pozitivní účinky této vody spočívají v jejím působení na bolesti pohybového aparátu, zlepšení hybnosti kloubního aparátu a úlevě při revmatických onemocněních.      

Vše na jednom místě

Samozřejmostí jsou další animační programy, které aqualand nabízí. Během letní sezóny jsou připravovány různé akce, jejichž aktuální přehled vždy najdete na webových stránkách. A pokud Vás při řádění na vodních atrakcích přepadne hlad je pro Vás k dispozici Imperium Restaurant, kde si vybere úplně každý. Po jídle si pak můžete ještě dát výbornou kávu a zákuseček v Coffelandu. 

Foto: Penzion Mlýn v Bořeticích

Báječný víkend

A když už budete na Jižní Moravě, byla by opravdu škoda jet hned zpět domů. Zkuste z výletu udělat báječný víkend a ubytujte se v Penzionu Mlýn v Bořeticích, ze kterého to budete mít do aqualandu jen 40 minut. V Penzionu Mlýn pro Vás bude jako další zážitek připravena řízená degustace vín, kde se dozvíte vše od hroznů až po zátku na lahvi. No, a aby to byl víkend opravdu dokonalý, zastavte se ještě na zámku Lednice, který patří k nejkrásnějším a nejnavštěvovanějším památkám u Nás a od roku 1996 patří do seznamu světového dědictví UNESCO. 

Foto: zámek Lednice

A pak už můžete odpočatí a plní zážitků po cestě domů plánovat některý z příštích báječných víkendů.

 zdroje: turistika.cz, aqualqnd-moravia.cz, zamek-lednice.com

 


Sdílej článek na sociálních sítích:

Kateřina Klingová

Marketing

Katka je externistka, která nám pomáhá s psaním článků na blog, se zálibou v cestování a poznávání. Ve volném čase se věnuje sledování filmů, čtení, jízdě na kolečkových bruslích, a protože miluje jídlo tak nezbytně nutně i fitness.