Hrady a zámky, kde se natáčely slavné pohádky

Lákají vás příběhy neohrožených princů a spanilých princezen, které se odehrály na českých hradech a zámcích? Vydejte se společně s námi na výlet po natáčecích lokacích, díky kterým mohly vzniknout ty nejkrásnější české pohádky, a užijte si skvělý den plný nových zážitků a zábavy.

Zámek Lemberk, zdroj: www.zamek-lemberk.cz


Zámek Lemberk


Perla raně barokní architektury, zámek Lemberk v Jablonné v Podještědí, byl původně vystavěn jako gotický hrad. Později došlo k přestavbě na renesanční zámek a následné úpravě do současné podoby, kterou už můžeme znát právě z novější pohádky Tajemství staré bambitky, kde hlavní postavu prince Jakuba ztvárnil Tomáš Klus. Zámek Lemberk je oblíbeným místem filmařů, od roku 2000 se zde natáčelo hned několik filmů i televizních pořadů.

Návštěvní doba : út – ne,  9.00 - 16.30 (může se lišit dle druhu prohlídkového okruhu)

https://www.zamek-lemberk.cz/cs

 

Hrádek u Nechanic, zdroj: www.zamek-hradekunechanic.cz


Hrádek u Nechanic

Kdo by si nechtěl prohlédnout obydlí slavné Večernice? Stačí se vypravit na Lubno a navštívit Hrádek u Nechanic, novogotický zámek postavený jako reprezentační letní a lovecké sídlo hraběcího rodu Harrachů. Hrádek u Nechanic už nemusíte obdivovat pouze při sledování pohádky Princ a Večernice, při návštěvě je pro vás připraveno hned několik prohlídkových okruhů, a to včetně zámeckých sklepů nebo hostinských pokojů.

Návštěvní doba: út – ne, 9.00 - 17.00 (může se lišit dle druhu prohlídkového okruhu)

http://www.zamek-hradekunechanic.cz

 

Hrad Bouzov


Hrad Bouzov


Švec prťavec, Arabela i dvanáct měsíčků, ti všichni byli na hradě Bouzov, který je pravděpodobně nejoblíbenějším natáčecím místem nejen pro české filmaře pohádek. Hrad je díky svému magickému kouzlu vyhledávaným objektem i pro pořádání společenských akcí, koncertů, divadelních představení, výstav nebo i soukromých svateb. Pokud jste si vždy přáli zažít natáčení, navštivte Bouzov a možná budete mít štěstí na filmový štáb a zrod další skvělé pohádky.

Neváhejte a navštivte tento slavný hrad i vy. Budete se cítit jako na stříbrném plátně a navíc si užijete romantickou gotiku na Moravě.

Návštěvní doba: po–ne, 9.00 - 17.00 (může se lišit dle druhu prohlídkového okruhu)

https://www.hrad-bouzov.cz/cs

 

Zámek Červená lhota, zdroj: www.zamek-cervenalhota.cz


Zámek Červená Lhota


Najít ztracené perly, vylovit zlatý prsten z jezera, přinést živou a mrtvou vodu.. Že je vám to povědomé? Právě tyto úkoly zvládl splnit Jiřík pro princeznu Zlatovlásku, v nádherném okolí zámku Červená Lhota. Při návštěvě si můžete zvolit z několika prohlídkových okruhů, zajímavostí je zejména možnost zapůjčení lodičky, kdy si můžete zámek pořádně prohlédnout také z hladiny rybníka.

Návštěvní doba: út – ne, 9.30 - 17.00 (může se lišit dle druhu prohlídkového okruhu)

http:// www.zamek-cervenalhota.cz

 

Hrad Švihov, zdroj: www.hradsvihov.cz


Hrad Švihov


Jeli jste na výlet, ale cestou Vás něco cvrnklo do nosu? Pokud to nebyl zrovna kouzelný oříšek s plesovou róbou, náladu si můžete spravit návštěvou hradu Švihov, kde probíhalo natáčení oblíbené pohádky Tři oříšky pro Popelku. Nově je na hradě připraven speciální prohlídkový okruh – Za tajemstvím Popelčina střevíčku. Část výstavy je věnována dětem, které mohou výstavou projít se sovou Rozárkou při plnění různých úkolů a hádanek, součástí jsou také různé zajímavosti z natáčení a expozice s hlavními postavami pohádky.

Návštěvní doba: út – ne, 9.30 - 17.00 (může se lišit dle druhu prohlídkového okruhu)

http://www.hradsvihov.cz

 

Zámek Blatná

 

Zámek Blatná


Pokud je vám tak trochu smutno, vydejte se rozveselit do Zámku Blatná, kde své slzy prolévala Šíleně smutná princezna v podání Heleny Vondráčkové. Při návštěvě je možné zvolit klasický prohlídkový okruh, rozhodně si však nesmíte nechat ujít návštěvu zámeckého parku, který je celoročně otevřený pro veřejnost a se svou rozlohou 42 ha patří k nejpůvabnějším místům v regionu.

Návštěvní doba: út - ne, 10.00 - 17.00 (může se lišit dle druhu prohlídkového okruhu)

https://www.zamek-blatna.cz/

 

Hrad Křivoklát, zdroj: www.hrad-krivoklat.cz


Hrad Křivoklát


Přímo rájem pro filmaře je právě hrad Křivoklát, během let zde vzniklo nepřeberné množství pohádek a filmů, mezi nejznámější můžeme zařadit pohádky Honza málem Králem, Jak se budí princezny, Jak si zasloužit princeznu, Sůl nad zlato, Třetí princ, Tři veteráni, Anděl Páně nebo Dívka na koštěti. Křivoklát je jedním z nejstarších a nejvýznamnějších hradů českých knížat a králů, jeho návštěvu si tedy rozhodně nesmíte nechat ujít.

Návštěvní doba: út - ne, 9.00 - 18.00 (může se lišit dle druhu prohlídkového okruhu)

https://www.hrad-krivoklat.cz/cs

 

Zámek Sychrov, zdroj: www.zamek-sychrov.cz


Zámek Sychrov


Novogotický zámek Sychrov, často nazývaný také květem Francie na české půdě, je obklopen nádherným anglickým parkem o rozloze 26 ha. Prostory této národní kulturní památky jste mohli shlédnout v pohádkách Kočičí princ, Nejkrásnější hádanka nebo Nesmrtelná teta. Zámek nabízí velké množství volitelných okruhů, pro děti jsou připraveny speciální pohádkové prohlídky nebo ukázky historického sokolnictví.

Návštěvní doba: po - ne, 9.00 - 18.00 (může se lišit dle druhu prohlídkového okruhu)

http://www.zamek-sychrov.cz

 

Zámek Český Krumlov

Zámek Český Krumlov


Státní hrad a zámek Český Krumlov patří svou rozlohou, architektonickou úrovní a kulturní tradicí mezi nejvýznamnější památky středoevropské oblasti. Není tedy divu, že si filmaři vybrali danou lokaci pro natočení oblíbené pohádky Z pekla Štěstí. V roce 1992 byl celý historický komplex zapsán do Seznamu památek světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO, jeho návštěvu tedy určitě nesmíte vynechat.

Návštěvní doba: po - ne, 8.00 - 19.00 (může se lišit dle druhu prohlídkového okruhu)

https://www.zamek-ceskykrumlov.cz/cs

 

Dovolená jako v pohádce

Vykouzlete svým dětem (i sobě) úsměv na tváři a využijte nabídky ubytování přímo u pohádkových hradů a zámků.

 

Český Krumlov / Domek Kata Matěje / 2 osoby a děti do 5 let zdarma

Chci dovolenou v Českém Krumlově

 

 

Jižní Čechy / Červená Lhota restaurant / 2 osoby a dítě do 10 let zdarma

Chci dovolenou v Jižních Čechách

 

 

Střední Morava / Hotel Bouzov / 2 osoby a dítě do 10 let zdarma

Chci pobyt u Bouzova

 

 

Lednice / Penzion Myslivna / 2 osoby / polopenze

Chci pobyt v Lednici

 

 

Středočeský kraj / Parkhotel Český Šternberk / 2 osoby / polopenze

Chci dovolenou v Českém Šternberku

 

 

 


 


Sdílej článek na sociálních sítích:

Barbora Gořalková

Deal Manager

Barbora má na starosti schvalování nabídek a podporu obchodního týmu. Každé ráno zahájí jógou a dobrou kávou. Ve volném čase chodí ráda na procházky nebo relaxuje u dobré knihy.