Hubneme do plavek na poslední chvíli

Dámy a pánové, je nejvyšší čas si to přiznat. Léto a plavková sezóna je na spadnutí! A jak všichni dobře víme, plavková sezóna je nemilosrdná. Obzvláště k nám, kteří jsme si přes období zimních kabátů (a že bylo letos sakra dlouhé!) neodpustili nějaký ten knedlíček ke svíčkové navíc, k laskonce jsme si přihodili ještě kremroli a dlouhé večery si zpříjemňovali pár sklenkami až džbánky vína. Ano, teď si to vyčítáme, ale pozdě „břicha“ honit. Musíme začít jednat, a to neodkladně. Buďme však realističtí. Zbývá nám zhruba měsíc, než naše letní dovolené propuknou naplno. Tedy měsíc, abychom se dali do formy, a co si budeme povídat, za měsíc z betonu diamant nevytesáme a z kopřivy lilii královskou nevypěstujeme. Ale nevěšme hlavu. Stále máme dost času na to, abychom v plavkách vypadali, co nejlépe. A nezáleží na tom, zda preferujete bikiny, trenky, boratky či fosforová těsná tílka á la Jiří Kajínek.

Zde jsou naše rady a tipy: 

 

1. Jezte!

Asi tušíte, že bez správného stravování to nelze. Není nutné trápit se hladovkami. Naopak. Hladovění způsobuje zpomalení metabolismu, což zapříčiňuje nabírání kilogramů. Základem hubnutí je jíst, a jíst často. Teď možná zaplesali všichni příznivci All you can eat, které ale musíme zklamat. Jezte často, ale v rozumné míře a s rozumným odstupem času. Nikdy nenechte své tělo hladovět. Zvykne si na to, že nemá pravidelnou stravu, že strádá a vše, co pak sníte si pěkně uloží do zásob na „horší časy“. Ideální je jíst 5x až 6x denně po cca 3 hodinách a v menších porcích.

 

2. Nejezte blbě!

Zdravá a vyvážená strava. To je pojem, který nás trošku straší. Ale nebojte se. Rozhodně to neznamená, že teď budeme konzumovat pouze zeleninu a zázračné koktejly. To bychom si jenom uškodili. Dbejte na dostatečný přísun zdravých bílkovin např. v podobě libového masa, ryb, tvarohů, sýrů, vajec, luštěnin. Bílkoviny jsou základ. Tvoří stavební kámen naší svalové hmoty a navíc skvěle zasytí. A pokud se tělo cítí syté, nemá potřebu ukládat si zásoby na horší časy. Tedy správně spaluje. A jsme opět u toho. Nikdy nehladovte.

Kromě bílkovin je třeba přijímat i kvalitní sacharidy a tuky. Sacharidy považuje mnoho věčných dietářů za sprosté slovo, avšak sacharidy jsou hlavním zdrojem energie a vyhýbat se jim je holý nesmysl. Měly by tvořit zhruba 50 % celkového energetického příjmu. Ale pozor. Nejsou sacharidy jako sacharidy. Místo čoko tyček a tukových rohlíků, sáhněte po celozrnných výrobcích, zelenině, ovoci, rýži, kuskusu, bramborách, luštěninách.

Více vás skladbou jídelníčku zatěžovat nebudeme, však je toho plný internet a pořadů o hubnutí, jste již určitě také pár viděli. Pokud máte obavy, že nezvládnete svůj jídelníček optimálně sestavit, zkuste krabičkovou dietu. Je to ideální i pro ty, co mají málo času, nestíhají nakupovat a vařit. Celebrity si na těchto krabičkách v poslední době dost ujíždějí a celebrity jsou většinou štíhlé, takže něco na tom asi bude.

 

3. Pohyb aneb zadek jako Kylie Minoque

Au, už teď vás bolí svaly? Ale nebojte se, nebudeme vás nutit vypotit se z podoby ve fitku. Základ je mít větší výdej než příjem. A tím máme na mysli energii. Co se týče financí, je ideální mít tento poměr opačný. A všechno se počítá (teď zas máme na mysli ten pohyb). Prostě místo výtahu zvolte schody, eskalátory si vyjděte po svých (oni vám ti, co neví, že se stojí vpravo, uhnou), pro chleba (celozrnný) si zajděte pěšky a občas vystupte o zastávku dřív. Chůze je pro spalování tuků ideální, pro lidské tělo přirozená.

Jenže my v těch plavkách chceme mít i nějakou formu, že ano? Jelikož nemáme na zpevňování postavy před propuknutím plavkové sezóny tolik času, musíme zvolit to nejefektivnější cvičení. Slyšeli jste už o PowerPlate? Určitě ano. Všichni o tom mluví, všichni na tom cvičí. Myslíte, že má Claudia Shiffer a Kylie Minogue pevný zadek od boha? Kdepak, právě ony jsou zástankyně cvičení na PowerPlate, stejně jako třeba Clint Eastwood a Sting. Jedná se o vibrační stroj, který maximálně zefektivňuje cvičení, které je na něm prováděno. Je to ideální pro všechny, kteří chtějí shodit kila a formovat postavu, v co nejkratším možném čase. Však si to zkuste na vlastní svaly třeba v JoyFit s vlastním trenérem.

 

PowerPlate ve studiu Joyfit
zdroj: joyfit.cz

 

4. Rozprouděte lymfu

Víte, co je lymfa? Ne, není to krasavice z řecké mytologie. Na lymfu se často zapomíná, přitom hraje zásadní roli ve správném fungování našeho imunitního systému a hubnutí. Je to tekutina, která proudí našimi mízními cévami, a právě do ní je odváděn veškerý odpad z buněk a krve, kterého se naše tělo potřebuje zbavit. Včetně tuku. Jakmile je lymfa zpomalená, kila se nám nedaří shodit a naše celulitida by mohla dělat reklamu na citrusy. Co s tím? Lymfatický systém uvedete do správného provozu pohybem a ještě lépe ho podpoříte správnou odbornou masáží, která podporuje průtok lymfy, tzv. lymfodrenáží. Ta se provádí, buď ručně nebo přístrojem. Oba druhy masáže jsou velice efektivní, je nutné si však pohlídat, aby u té přístrojové probíhalo i ruční otevření lymfatických cest, což u těch správných masáží bývá.

 

foto: lymfodrenáž v salonu To Well

 

5. Další procedury podporující hubnutí

Jelikož brány koupališť už radostně vítají první návštěvníky a naše tělo se stále tváří, že s tím moc nepočítá, pojďme to formování a spalování podpořit, co nejvíc to jde. Procedur, je celá řada. Že k nim nemáte důvěru? Jasně, nejsme teleshopping, takže vám nebudeme tvrdit, že po nich ihned můžete na přehlídková mola, ale pokud nebudete jíst „blbě“ výsledky se dostaví, tak proč to nepodpořit.

 
Kosmická loď

Cestu na Mars pro vás bohužel nemáme. V této kosmické lodi se nebudete vznášet bez tíže, ale o něco lehčí odtamtud jistě vyjdete. Jedná se o populární druh hubnutí, při kterém elektromagnetické radiační vlny štěpí tuk a tvarují postavu.

 
Kryolipolýza

Když to nejde po dobrém, tak ten tuk prostě zmrazíme. Kryolipolýza vychází z poznatku, že jsou tukové buňky velmi citlivé na chlad. Cílené ochlazení podkožního tuku způsobí narušení obalu tukových buněk a tím jejich poškození.

 
LipoLaser

Někomu možná lasery nahánějí strach, ale tady nejsme ve Star Wars. Laserová lipolýza zmenšuje objem tukových buněk. Pomocí přirozeného buněčného procesu dojde ke zničení takové buňky a ta je poté pomocí lymfatického systému z těla odvedena. Výsledky jsou patrné téměř okamžitě.

Shrnuto a podtrženo, stále je čas na to, dostat se do léta do formy. Tak hlavně, žádnou paniku!

 


Sdílej článek na sociálních sítích:

Romana Vávrová

Deal manager

Romana je takové děvče pro všechno. Dělá vše pro to, aby SlevaDne šlapala jako hodinky. Od dohlížení na kvalitu nabídek na webu, přes marketing, finanční záležitosti a objednávání toaletního papíru.:-) Ve volném čase si ráda zajde zaběhat či do fitka, ale nedělá jí problém strávit i půl den jen tak na gauči. Je milovnicí dobrého jídla, piva, slunečného počasí a zábavných party her.