Hotel Hukvaldy

Tento hotel najdete v srdci historické obce Hukvaldy. Nelze ho minout, protože jeho výrazná fasáda po cestě směrem k hradu je nepřehlédnutelná. Obec Hukvaldy je rodištěm slavného skladatele Leoše Janáčka, který osobně tehdejší hotel navštěvoval.

Historie hotelu

Na místě kde dnes stojí hotel Hukvaldy, stálo původně pouze skromné stavení, kde byl otevřen obchod a později nálevna. Od konce 19. století neslo toto místo název hostinec U Gobrů. V roce 1927 se Jiří Mičaník z Fryčovic rozhodl hostinec přestavět na hotel av roce 1928 se již slavnostně otevíral hotel s názvem Mičaník. Hotel fungoval řadu let i přes změnu majitele až do 2. světové války, kdy byla v hotelu zřízena četnická stanice a později byly do hotelu nastěhovány německé dívky, které chodily v Hukvaldech do školy. Jak už to tak bývalo, v období komunistického režimu byl hotel zestátněn, i přesto však výtečně prosperoval a byl hojně navštěvován. Po převratu v roce 1989 se pak hotel vrátil do rukou původních majitelů. 

Foto: dobová fotografie hotelu Hukvaldy

Současnost

Po několika změnách majitelů hotelu Hukvaldy je dnes jeho vlastníkem společnost HOTEL HUKVALDY s.r.o. a hotel vede Ivan Holub se svým synem Lukášem. Hotel prošel v letech 2006 – 2009 kompletní rekonstrukcí a tak po šestnácti letech kdy budova hotelu pouze chátrala, dostala znovu krásnou a důstojnou fasádu. Hotel nabízí ubytování v pětadvaceti pokojích včetně svatebního apartmánu. Vybavení pokojů je moderní a nabízí komfort v podobě sociálního zařízení, LCD televize a minibaru. Velice příjemné je hotelové wellness centrum, které Vám nabídne odpočinek ve vířivce, bazénu nebo v sauně. Samozřejmostí je hotelová restaurace s kapacitou padesáti míst, vinárna Bystrouška, která je vhodná k pořádání soukromých akcí a oslav s kapacitou čtyřiceti míst a sál až pro dvě sta osob, který přímo vybízí k pořádání svateb.

Představujeme Vám ředitele hotelu Lukáše Holuba

Lukáš Holub vede hotel spolu se svým otcem Ivanem Holubem osm let. Pod jejich vedením pracuje v hotelu v současné době třináct zaměstnanců. Svou práci vykonává svědomitě a v hotelu tráví minimálně pět dní v týdnu. Je ženatý a má tři děti. Mezi jeho záliby kromě hotelu patří turistika, jízda na kole a především motokros, kterému se věnuje závodně.

Foto: výborné jídlo, které jsem měla možnost ochutnat, vlevo nahoře pan kuchař s kolegyní, vpravo dole slečna recepční s Lukášem Holubem

Být ředitelem hotelu je snem mnoha lidí, ale jaké to opravdu je? Trávíte dny tím, že se scházíte na golfu s ostatními hoteliéry, děláte úředníka za hromadou papírů nebo pomáháte v kuchyni, když kuchař nestíhá?

Být ředitelem hotelu vyžaduje být všestranný a věnovat se všemu čemu je zrovna potřeba. Na golfu čas opravdu netrávím a kolikrát se vedení hotelu spíš podobá práci úředníka. Musíte vést zaměstnance a dbát především na to, aby v hotelu panovala taková atmosféra, aby se klienti rádi vraceli. Samozřejmě vedení hotelu má mnoho aspektů jako je marketing, spolupráce s partnery jako jsou třeba právě slevové portály, pořádání nejrůznějších akcí, údržba, inovace a ještě mnohé další.

Jaké byly začátky hotelu Hukvaldy? Rekonstrukce musela být nákladná jak časově tak i finančně. Kdo vytvořil návrh, jak bude hotel vypadat? Nechali jste se inspirovat nebo si poradit?
Začátky každého projektu nejsou nikdy snadné. Ale když chcete dokázat sobě i ostatním, že to zvládnete, je důležité vytrvat. Přípravy rekonstrukce hotelu trvaly zhruba jeden rok, kdy se ve spolupráci s architektem připravovala celková podoba hotelu. Řešil se design, detaily barev, vybavení, řešilo se prostě úplně vše. Chtěli jsme, aby většina vybavení hotelu byla originál a to se povedlo. Jako příklad zmíním třeba lustry v restauraci, které jsou vyrobeny na zakázku dle našeho návrhu a pak také dřevěné plastiky umístěné v sále, které jsou dílem řezbáře Milana Obody. Samotná rekonstrukce hotelu, která byla opravdu takzvaně „od základu“ trvala tři roky.

Foto: dřevěné plastiky řezbáře Milana Obody

Hotel je velice pěkný navíc na strategickém místě kousek u hradu Hukvaldy, kam směřují ročně davy turistů, ale kam směřuje hotel Hukvaldy? Chystáte nějaká vylepšení v rámci zkvalitnění a rozšíření služeb?  

Našim prioritou jsou spokojení klienti, a proto se ubíráme především směrem zkvalitňování služeb. Jedná se především o nové technologie pro údržbu bazénu a vylepšování wellness centra. Dále dbáme na kvalitní kuchyni dostupnou jak pro náročné klienty, tak i pro nenáročné turisty, kteří do hotelu zavítají třeba, jen když jdou kolem na túru. Ubíráme se směrem nových nápadů, kdy jsme již loni otevřeli venkovní stánek s kávou a zmrzlinou a pro letošní letní sezónu chystáme půjčovnu kol, s možností zapůjčit kvalitní značková kola pro náročné nebo třeba elektrokola.      

Které místo v hotelu je Vaše nejoblíbenější?

Fitness, kde vždy naberu novou energii.

Kterými třemi slovy byste charakterizoval Váš hotel?

Rodinný wellness hotel.

Vzkaz pro čtenáře, všechny minulé, současné i budoucí klienty hotelu Hukvaldy…

Můj osobní dojem

Pěkný a velice příjemný hotel na strategickém místě se sympatickým ředitelem, kde si každý najde to své. Odpočinete si zde ve wellness, dobře se najíte a vyrazíte do okolí kde je v dosahu plno zajímavostí. Pro milovníky klasiky ještě nelze nezmínit mezinárodní hudební festival Janáčkovy Hukvaldy, který se na Hukvaldech pořádá každoročně. Takže neváhejte a přijeďte se na Hukvaldy podívat a pak mi napište, jak se Vám líbilo nebo jestli Vás zajímá něco, na co jsem se pana ředitele měla ještě zeptat.

Zdroje: hotelhukvaldy.cz, PAVELČÍKOVÁ, Nina. Hukvaldské etudy., 


Sdílej článek na sociálních sítích:

Kateřina Klingová

Marketing

Katka je externistka, která nám pomáhá s psaním článků na blog, se zálibou v cestování a poznávání. Ve volném čase se věnuje sledování filmů, čtení, jízdě na kolečkových bruslích, a protože miluje jídlo tak nezbytně nutně i fitness.