Jak objevit Česko

Znáte Pec pod Sněžkou? Zámek Sychrov? Karlovu Studánku nebo Skautskou věž u Hrubé skály? S největší pravděpodobností ano a možná to ani netušíte. Pec jste mohli vidět ve Sněženkách a machrech po 25 letech, Sychrov třeba v Nesmrtelné tetě, Karlovu studánku ve S tebou mě baví svět a Skautská věž málem dostala tatínka do polepšovny.

V dnešní době není výjimkou, že většina z nás viděla Eiffelovu věž, nejvyšší budovu světa, pyramidy a další možné světové skvosty, ale na krásy Česka často zapomínáme.

Jak na to aneb návod českého turisty po česku

Nejprve si určíte počet dnů Vaší dovolené tak, aby vám vyšel sudý počet nocí, které chcete strávit mimo domov. Sudý počet proto, že většina pobytových voucherů je na 3 dny tudíž na 2 noci. Máte? Výborně. Teď destinace. Podívejte se, jak jsou na tom ceny benzínu? Je-li pro Vás cena skvělá, volíme opačný konec republiky, je-li cena přijatelná, volíme střed a je-li cena příšerná, chce to buď zůstat doma, nebo popřemýšlet co jste v okolí svého bydliště ještě neviděli.

Jako inspiraci pro Vás vybíráme Jižní Moravu

Dále je to snadné, v záložce cestování na našich stránkách, zvolíme Jižní Moravu a vybereme si z nabídky. Například  Zámecký hotel Hubertus dále Kyjovský pivovar a nakonec Hotel Stará škola. Zavoláme na vybrané hotely, ověříme obsazenost na recepci nebo v rezervačním kalendáři a zjistíme, zda mají v našem termínu volno. Pokud ano, tak koupíme vybrané vouchery a provedeme závaznou rezervaci. 

Další fází by mělo být to, že se začnete na dovolenou těšit a že si určíte, zda chcete dovolenou aktivní či odpočinkovou nebo zvolíte střední cestu. Já volím zlatou střední cestu a mohla by vypadat nějak takto:

1. den – příjezd na Zámecký hotel Hubertus ubytování, procházka v blízkém okolí, degustace vín

2. den – prohlídka zámku Valtice, návštěva zemědělského muzea, zámeček Belvedere

3. den – přesun do Kyjova (cca 50 km), příjezd do Kyjovského pivovaru, chmelová koupel

4. den – prohlídka pivovaru, návštěva Kyjovského zámku, výšlap na rozhlednu Bukovanský mlýn

5. den – přesun do Hotelu Stará škola (cca 80 km), trasa přes Brno – menší nákupy suvenýrů

6. den – návštěva Sloupsko – šošůvských jeskyní, prohlídka zříceniny hradu Holštejn,

7. den – snídaně a odjezd domů

Než se nadějete, je týden pryč, a když plánujete, nemusíte se obávat ani počasí, protože do jeskyně nebo zámku neprší.

Snad jsme Vám poskytli alespoň malou inspiraci a návod jak poznat krásy naší země. Ať už si vyberete Jižní nebo Severní Moravu, Jižní nebo Severní Čechy, Prahu nebo jakékoliv jiné místo u nás, hledejte vždy to hezké, protože takových míst najdete nespočet. A tip na závěr, aby vzpomínky nevybledly je fotokniha, která Vám vždy připomene, jak jste Objevili Česko.  


Sdílej článek na sociálních sítích:

Kateřina Klingová

Marketing

Katka je externistka, která nám pomáhá s psaním článků na blog, se zálibou v cestování a poznávání. Ve volném čase se věnuje sledování filmů, čtení, jízdě na kolečkových bruslích, a protože miluje jídlo tak nezbytně nutně i fitness.