Krčma a Hotel u Císařské cesty

Krčma a Hotel u Císařské cesty

Za dávných časů, dob koňských povozů, lapků, poutníků a pocestných bylo jedinou možností jak se na dalekých cestách nasytit a bezpečně ubytovat, zavítat do krčmy. Jen několik kilometrů od Branišovic, kde dnes najdete Krčmu a Hotel U Císařské cesty, vedla Císařská silnice, která byla v sedmnáctém století důležitou a jednou z mála bezpečných cest, po kterých se dalo dostat z Vídně do Prahy. Chcete-li se vrátit do dávných dob a prožít tehdejší atmosféru, bude pro Vás krčma tím pravým místem.

Foto: naše návštěva mini zoo

Historie hotelu

Některé příběhy přetrvávají staletí a některé se bohužel až do dnešních dob nedochovaly. Příběh této krčmy odnesl zub času, a jak to všechno začalo, se dnes už asi nedozvíme. Na druhou stranu se tak otvírá možnost pro fantazii každého z nás. Byla krčma původně venkovské stavení, které vlastnil nerudný statkář nebo to byla opravdu krčma, kterou provozoval věčně veselý hostinský? A stála tu už kdysi dávno nebo ne? Ať už to bylo, jak bylo, příběh Krčmy pokračuje a chystá ještě spoustu dalších kapitol.

Současnost

Od původních vlastníků se budova krčmy dostala až k Jaromíru Kubantovi. Před třemi lety byla krčma zrekonstruována do dnešní podoby a celý koncept středověku je do nejmenších detailů návrhem majitele. Vedle pohostinských služeb přibyla i možnost ubytovat pocestné. Složit hlavu můžete v deseti pokojích s nádechem středověku, kterým se říká sekničky. Jsou opravdu autentické, ale nemusíte se ničeho obávat, protože je samozřejmě brán zřetel na komfort hostů a jejich potřeby. Dále se lze ubytovat ve čtyřech apartmánech, které jsou navíc vybaveny i kuchyňským koutem, společenskou zónou a klimatizací. Když Vám pak vyhládne, jako správnému pocestnému, můžete v dobové krčmě u nádherného zvuku praskajícího krbu ochutnat vypékaná žebírka, flákotu krkovice a k tomu třeba herteplové špalíky.

Představujeme Vám manažerku hotelu Anetu Badinovou

V krčmě pracuje 15 zaměstnanců, mezi nimi třetím rokem i Aneta Badinová. Aneta je manažerkou hotelu a spolu s Janou Formanovou, která je manažerkou krčmy, tvoří skvělý tým. Pochází z nedalekých Nových Bránic, mezi její záliby patří cestování a četba. Ráda také sportuje, především jezdí na kole a v zimě lyžuje.

Foto: Aneta Badinová v jednom ze stylových hotelových pokojů

Když jste byla malá, čím jste si přála být? Dá se Vaše současná práce považovat za splnění nějakého z životních cílů?

Jako malá jsem si přála být učitelkou na základní škole. Ale jak to tak s dětskými sny bývá, i já jsem od toho svého časem upustila. S nadsázkou se však dá říct, že se mi přání splnilo, protože teď vedu, učím a někdy hlídám... jen jde o přerostlé děti. Baví mě vést tým určitým směrem, posouvat laťku stále výš, a protože jsme skvělá parta, baví mě to o to víc. Smyslem naší práce je zaujmout hosty natolik, aby se k nám rádi vraceli. Troufám si říct, že se nám to daří.

Hotel i krčma jsou opravdu stylové, člověk se na chvíli přenese v čase. Umíte si představit, že byste žila ve středověku? Čím byste asi byla?

Život ve středověku by jistě byl obtížnější, protože doba to nebyla vůbec jednoduchá. Na druhou stranu by mě lákalo do doby více nahlédnout, ale spíše jako muška, která by se jen podívala a opět zaletěla do své doby. Ale jelikož je interiér hotelu opravdu středověký, cestovat časem nepotřebuji.

Foto: šéfkuchař se svým týmem ... ty úsměvy, tak to vypadá, když Vás práce baví 

Zažila jste nějakou veselou příhodu s klienty? Jsou v dnešní době klienti příjemní nebo se vracíme spíš do středověku?

O veselé příhody v mé práci nikdy není nouze. Nejzajímavější zážitek jedné z našich pokojských je asi pilování zámku s hosty z Norska, když si zapomněla klíče.

V přístupu klientů se do středověku určitě nevracíme a doufám, že ani nikdy nevrátíme. Naopak hosté jsou velice milí a spousta z nich nám dává najevo svou spokojenost tak, že se k nám vrací.

Historie dokazuje, že věci umí přetrvat i staletí. Kde vidíte krčmu v dalších letech? Chystáte nějaké inovace, ať již v komfortu vybavení nebo služeb pro klienty?

Prostory hotelu i krčmy jsou v současné chvíli plně vyhovující. Vše je v podstatě nové, protože rekonstrukce proběhla v roce 2014 a trvala dva roky. Samozřejmě pořád budeme pracovat na tom, co se dá ještě zlepšit, byť by to měly být jen detaily. Naším nejnovějším činem je vybudování dětského hřiště. Do budoucna uvažujeme o vybudování menšího wellness, protože je to v současné době nejen trend, ale i přání zákazníků.

Foto: v krčmě na Vás rovněž čekají úsměvy krásných dam

Na co jste u Vás nejvíc hrdá?

Líbí se mi, že se neustále snažíme hotel a jeho okolí zlepšovat. Úplně nejvíc si však vážím toho, jaký jsme kolektiv. A to myslím jak po stránce pracovní, lidské a kamarádské. (Jsme taková krčmářská rodinka). V neposlední řadě musím také zmínit naši mini zoo farmu, kde máme ovečky, kozy, slepičky a prasátka.

Kterými třemi slovy byste charakterizovala hotel a krčmu?

Kouzelné historické místo.

Vzkaz pro čtenáře, všechny minulé, současné i budoucí klienty hotelu a krčmy U Císařské cesty…

 

Můj osobní dojem

Krčma U Císařské cesty je velice stylová a to lidově řečeno od sklepa až na půdu.  Hotelové pokoje jsou úžasné a budete se tam cítit jako ve středověké pohádce. Personál, se kterým jsem měla možnost se potkat, ať už to byla manažerka Aneta nebo kuchařský tým byl neskutečně sympatický a bylo na nich vidět, že je práce opravdu baví. Prostředí, ve kterém krčma stojí, jen umocňuje atmosféru pohody a opravdu příjemně stráveného času a výborná kuchyně byla už jen třešnička na pomyslném dortu. Takže pokud chcete zažít doby minulé, doporučuji Vám návštěvu Krčmy a Hotelu U Císařské cesty.

Zdroje: ucisarskecesty.cz


Sdílej článek na sociálních sítích:

Kateřina Klingová

Marketing

Katka je externistka, která nám pomáhá s psaním článků na blog, se zálibou v cestování a poznávání. Ve volném čase se věnuje sledování filmů, čtení, jízdě na kolečkových bruslích, a protože miluje jídlo tak nezbytně nutně i fitness.