Moravskoslezský kraj rozdává volné vstupné, nenechte si ujít Stezku Valašku nebo ostravskou zoo!

Už nejednou jste při výletu pěkně provětrali peněženku za vstupy na památky a jiné atrakce? Tomu je teď konec, Moravskoslezský kraj nabízí od září až do konce října 2020 volné vstupy do téměř 60 různých turistických atrakcí, které zahrnují hrady, technický svět v Dolních Vítkovicích nebo třeba Stezku Valašku. Vyrazte s dětmi na výlet a užijte si společnou rodinnou zábavu.

 

Jak získat vstup zdarma?

 

Do akce se zapojilo 56 různých památek po celém kraji. Není potřeba se při vstupu ničím prokázat, stačí jen dorazit v běžné otevírací době a užít si atrakci zdarma. Kompletní seznam zapojených objektů včetně mapky si můžete prohlédnout ZDE.

Některé objekty vyžadují rezervaci předem, proto doporučujeme ověřit si otevírací dobu, než vyrazíte na výlet. Vstupy zdarma se nevztahují na speciální akce jako jsou festivaly nebo koncerty, které mohou v těchto objektech probíhat.

 

Co rozhodně vidět

 

Vybrali jsme pro vás 5 tipů ze všech zapojených atrakcí, které by bylo škoda nenavštívit. Využijte babí léto a užijte si volné vstupy s celou rodinou.

 

1. Zoologická zahrada a botanický park Ostrava

Kam jinam vyrazit s dětmi než za zvířátky. Čeká je dobrodružná jízda vláčkem, obří hřiště kde se můžou vydovádět, a hlavně lvi, medvědi, sloni a další zvířata, na která si jen vzpomenete.

Otevírací dobu naleznete zde.

 

2. Stezka Valaška

Nově postavená procházka v korunách stromů patří mezi nejoblíbenější atrakce v kraji a čeká vás na ní krásný výhled i trochu dobrodružství. Třešinkou na dortu je vyhlídková skleněná plošina nebo zavěšený chodník.

Otevírací dobu naleznete zde.

zdroj: https://www.cestovinky.cz/

 

3. Zámek Hradec nad Moravicí

Hradec nad Moravicí je nádherný komplex zasazený v klidném lesoparku a ne náhodou si vysloužil pvní místo v anketě o nejpohádkovější zámek. Až do konce října je na hradě také výstava v Bílé věži.

Otevírací dobu naleznete zde.

 

4. Velký Svět Techniky

Začínají vám připadat vaše děti chytřejší než vy sami? Vezměte je do populárně naučného centra, kde je zabavíte až na 5 hodin. A nudit se tam nebudou ani dospěláci.

Otevírací dobu naleznete zde.

zdroj: https://www.dolnivitkovice.cz/

 

5. Vysílač a rozhledna Praděd

Naordinujte si pořádnou horskou túru, na jejímž konci vás čeká odměna v podobě perfektního výhledu z rozhledny televizního vysílače na vrcholky Krkonoš a Beskyd.


Provozní doba rozhledny je denně od 8:00 do 18:00, ale pouze za pěkného počasí.

 

Hledáte ubytování v okolí? Připravili jsme pro vás pár tipů:

 

Jeseníky / Penzion Praděd Thamm / 2 osoby / polopenze

Chci dovolenou ve Zlatých Horách

 

 

Beskydy / Hotel Tanečnica / 2 osoby / polopenze

Chci dovolenou na Pustevnách

 

 

Beskydy / Depandance Bauer / 2 osoby / polopenze

Chci dovolenou na Bílé

 

 

Bílé Karpaty / Chata Jana / 2 osoby / polopenze

Chci dovolenou na Lopeníku

 

 

Další pobyty v Beskydech

 


Sdílej článek na sociálních sítích:

Barbora Gořalková

Deal Manager

Barbora má na starosti schvalování nabídek a podporu obchodního týmu. Každé ráno zahájí jógou a dobrou kávou. Ve volném čase chodí ráda na procházky nebo relaxuje u dobré knihy.