Testovali jsme Aqualand Moravia

Aqualand Moravia

Už jen to prostředí stojí za spadnutí čelisti. Jen, když jsme překročili brány Aqualandu Moravia, šli jsme do kolen z tolika možností relaxu, pohody a zábavy v jednom.

Hned takto z kraje musím říci, že Moravia si zaslouží nálepku Přátelská ke každému. Na své si zde přijdou jak rodiny s dětmi různých věkových kategorií, tak i dříve narození návštěvníci. 

Kudy do Aqualandu Moravia? 

My jsme se rozhodli dojet do Aqualandu vlakem z Brna. Je to přibližně půlhodinka z brněnské hlavní stanice až na nádraží ve Vranovicích. Zde jsme naskočili do kyvadlového aqua taxíku, který nás zdarma odvezl až do akváče. Taxík odveze až 7 lidí, v případě obsazení kapacity je třeba vyčkat na další rotaci vozu v délce cca 20 minut. Kromě taxíku se do Pasohlávek, kde se aquapark nachází, dostanete také autobusem. Taxík i autobusy jsou napojené na příjezdy a odjezdy vlaků, proto se nemusíte bát, že by vám spoj ujel. Autem se do Moravie dostanete za půl hodiny z Brna a za 2 a půl hodiny z Prahy.

Kde začít?

Pokud máte celodenní vstup tak jako my, nemusíte se trápit tím, kterou ze zón či atrakcí vyzkoušíte jako první. K dispozici máte 12 bazénů, 20 tobogánů a celý wellness svět Forum Romanum. My jsme si nejprve vybrali zónu šatnovou, která se nachází za pokladnami po schodech dolů. Při přezouvání se do žabek ještě před šatnami jsem si všimla na pravoboku obchod s vybavením do aquaparku. Kdybych to tušila, nemusela jsem si kupovat žabky narychlo v Brně. V obchodě najdete kromě bot také plavky, župany a nafukovací pomůcky i hračky pro děti. Na levoboku je pak místnost pro kočárky. Šatny jsou společné, založené na skříňkovém systému. Stačí si odložit v uzamykatelné šatně, přiložit čip a zapamatovat si číslo skříňky. Mimochodem, čip máte na řemínku na ruce, neztraťte ho, pokuta je mastná. 

Chce to plán

A my jsme ho měli, abychom systematicky, logisticky a fantasticky využili téměř všech možností Moravie. Zamířili jsme do bazénu Neptun, který má štědrých 840 m². Akorát jsme stihli hodinu vodního aerobiku, tak jsem se na úvod rozhýbala do rytmu veselé hudby a pokynů animátora. Po krátké rozcvičce jsme doplavali k vodnímu baru. Vodní barman vám namíchá alko i nealko a natočí i plzničku. 

Po znamenitém koktejlu jsme doplavali do bazénu Riviéra, který se nachází venku a je z něho parádní výhled na krásnou Pálavu. Jak v Riviéře, tak v Neptuně jsou nastražené vodní trysky, bublinkovače a válce, kde si vytvoříte výskoky vlastní vlnobití. To je velmi zábavné. Pokud však proti vám skáče o mnoho těžší člověk, vytvoří takovou vlnu, že si můžete trochu loknout stejně jako já. Aby jsem nezapomněla, voda v bazénech je slaná. Je totiž termální díky vrtu Mušov, který vyvěrá v hloubce 1450 metrů pod zemí. Nemusíte se tedy obávat vysušení pokožky, jak tomu bývá v bazénech s obsahem chlóru. Já jsem měla naopak po dni stráveném v Moravii kůži jemňoučkou skoro jako miminko. 

Trochu jsme se zdrželi venku, pokochali Pálavou, nastavili tvář slunku a šinuli jsme si to zpět dovnitř. Natáhli jsme se na lehátka v bazénu, opřeli hlavy a nechali se masírovat bublinkami, mnoha bublinkami. Možná jsme i na chvilku usnuli, bylo to opravdu velmi příjemné.:-) Ve vodě však rychle vytráví, tak jsme ještě před odchodem k tobogánům zamířili do restaurace. A v tom momentě vyhlašovali, že za pár minut začne v dětském bazénu diskotéka. Mimochodem, batolata a prckové různého věku se v aquaparku zabaví do sytosti. Pokud mají méně než povolených 100 cm na tobogány, vyřádí se v bazénu Baby pool (do třech let) a Kalimero pool (pro starší děti). Vodní plocha s atrakcemi pro děti má rozlohu až 181 m², takže dětská nuda nehrozí. Plus ty diskotéky a animační programy, já jim normálně závidím. 

Knedlo, vepřo, zelo

I to si můžete objednat v aquaparkové restauraci, do které můžete klidně přijít v plavkách. Doporučuji však vzít si osušku nebo župan, teplota je tu oproti 30 stupňům v bazénech trochu nižší. Výběr jídel je bohatý. Od dvou druhů polévek, přes salátový bar, až po hotová jídla. Mezi nimi nechyběla kachna se zelím a bramborovými knedlíky, žebírka, platýz s divokou rýží, řízek či jiné mňamky. Můžete si dát i těstoviny a samostatná vitrína je věnovaná koláčkům, pudingům a pannacotám. Nechybí velký výběr nápojů včetně točeného piva. Vše se načítá na čip, peníze s sebou mít nemusíte. A to se to pak utrácí.

Pomalu, pomalu, rychle, rychle

Přesně takovou taktiku jsme zvolili na tobogánech. Pomalu je třeba se přesouvat, protože podlaha je mokrá a schodů je hodně. Opatrnost je skutečně na místě. Nechtěli byste vidět tu mladou slečnu, kterou tlačili záchranáři na vozíku se zavázanou nohou od tobogánů (skutečný příběh). Ale pryč od vážných témat, tobogány jsou hlavně o zábavě a ukřičeném adrenalinu. Podle stupně odvahy si můžete zvolit náročnost tobogánů, která je uvedená i na informačních tabulích. Tobogány jsou odstupňované nejen množstvím zatáček, jejich sklonem, ale i výškou - nejen samotného tobogánu, ale i tobogánisty. Vstup mají jen děti od 100 cm a u různých tobogánů se dbá i na 120, 140, 150 a 160 cm. Každý tobogán zhltne ve svých útrobách různě vysoké osoby. Fronty  na tobogány byly snesitelné. Můžete si přednostně zakoupit nafukovačku a nemusíte čekat v řadě. Stojí to však nějakou tu kačku. V neděli dopoledne však bylo lidí méně, takže čekačky na nafukovačky byly krátké. Potom už to frčelo opravdu rychle. 

Bez plavek i bez zábran

Pojďme na to zhurta, celé wellness Forum Romanum je bezplavková zóna. A když bezplavková, tak opravdu bezplavková. Plavky si musíte odložit do polic nedaleko turniketů. I my jsme dostali do rukou jen prostěradla a pokyn, že v suchých saunách si máme dát prostěradla pod sebe a v parních je máme nechat na věšácích venku. Ano, ano, pěkně na Adama a Evu. A to i do venkovního bazénu Pálava. A jaký to byl pocit? Upřímně? Kupodivu velmi přirozený. Nikdo nikoho neokukoval, všichni si vychutnávali pohodu a klid v saunách a wellness. Bez oblečení a bez starostí jsme si užili i my 6 saun, tři oddychové místnosti i venkovní bazén Pálava. Zdokumentované to nemám, ale doplním informaci, že jednorázový vstup do Forum Romanum je od 15 let. Pro mladší ročníky je určené dětské saunování, které se koná každou neděli od 11:30 do 13:30 hod. 

Závěrečná

Ta je v devět večer. My jsme odešli o trochu dřív, odpočatí, vláční, zralí do postele. Pobyt v Moravii byl balzámem na naše celotýdenním shonem zhuntovaná těla i mysli. Dáváme deset nafukovaček z deseti a brzy jsme tam zpět jako na delfínovi.:-) Celodenní vstupenku se slevou si můžete zakoupit ZDE.

 

 

 


Sdílej článek na sociálních sítích:

Romana Vávrová

Deal manager

Romana je takové děvče pro všechno. Dělá vše pro to, aby SlevaDne šlapala jako hodinky. Od dohlížení na kvalitu nabídek na webu, přes marketing, finanční záležitosti a objednávání toaletního papíru.:-) Ve volném čase si ráda zajde zaběhat či do fitka, ale nedělá jí problém strávit i půl den jen tak na gauči. Je milovnicí dobrého jídla, piva, slunečného počasí a zábavných party her.