Testovali jsme Hotel Prostřední mlýn*** v Českém ráji

Vydejte se s rodinou do Českého ráje a nechte se unést tou krásou kolem. Je to opravdu ráj na zemi a věřte nebo ne, nudit se rozhodně nebudete.

Stačí přijet na pobyt do Hotelu Prostřední mlýn a budete mít vše na dosah.

My jsme v tomto hotelu strávili celý víkend s rodinou a líbilo se nám na něm hlavně to, že je uprostřed přírody a v blízkosti všech památek.

Vybrali jsme si termín téměř na konci září, kdy jsme doufali, že bude ještě krásně.

Příjezd do hotelu nás nejprve udivil a cestou jsme si říkali, že jedeme snad špatně do nějakého lesa. Ale na konci cesty se před námi rozprostřelo veliké parkoviště a za stromy byl vidět vstup do hotelu. Příroda je tedy hned kolem hotelu. Žádné rušné ulice, jen vzrostlé stromy, ticho a klid.

Hotel je zařízen v rustikálním stylu. Hned za recepcí vstoupíte do restaurace, jejíž dominantou je velký rohový krb. Dostali jsme pokoj č. 12. Po příchodu do pokoje nás překvapilo nádherné teplíčko. Báli jsme se, že ještě nebude topná sezona a na konci září nám bude na pokoji zima. Ale na pokoji bylo opravdu příjemně, vyloženě jako doma, kdy si můžete sundat kalhoty a pošlapovat si bosí :)

Pokoj měl chodbičku, toaletu se sprchovým koutem a dvě místnosti s rozdělenými spacími částmi, což bylo opravdu prima. Na pokoji nechyběla televize, vestavěná skříň i pohodlný gauč.

A ty večeře! Ty musíme opravdu vynachválit. Dostali jsme na výběr ze 3 jídel. Polévka byla daná a přinesou vám ji přímo ve velké míse s naběračkou, takže si můžete nandat kolik chcete. Čekali jsme, že nám po nandání do talíře mísu hned odnesou nebo že v tom bude nějaký háček a budeme muset mísu poslat k dalšímu stolu :) Ale všechno bylo jen a jen pro nás. Porcí v míse bylo opravdu dost a byla tak dobrá, že jsme si stále přidávali... Hned na to přinesli druhé jídlo a měli jsme co dělat, abychom to všechno snědli.. Jídlo výborné, porce veliké a číšník se neustále vyptával, zda něco ještě nepotřebujeme. Prostě paráda a radost dál posedět :)

Snídaně jsou podávány formou bufetu. Najdete tu klasiku jako například vajíčka, párky, šunku, sýr, műsli, džem a navíc fantasticky čerstvé rohlíky a chléb. Nechyběla ani káva, čaj a pomerančový nebo jablečný džus.

V horní části hotelu najdete kulečník, šipky a moc pěknou velkou terasu. Při nepřízni počasí se tedy můžete zabavit v této herně, kde je opravdu velký prostor i pro skotačení dětí.

A venkovní bazén? Ten nás přímo uchvátil svou velikostí a umístěním! A dokonce si během toho vašeho koupání, opalování a popíjení drinků můžete zahrát i plážový volejbal, jehož hřiště najdete hned vedle bazénu nebo si můžete zahrát fotbal a badminton. Novinkou je dokonce i stezka pro bosé nohy. Bohužel my už bazén využít nemohli, jelikož jsme přijeli po sezoně, ale právě díky tomuhle bazénu se sem rozhodně chceme vydat i v létě.

Děti zde najdou také pískoviště, trampolínu a prolézačky s houpačkou. V létě to musí být tedy dokonalý relax, kdy se zabaví opravdu celá rodina.

Hotel na děti myslel ve všech směrech. Půjčit si můžete dětskou postýlku i dětskou židličku, ovšem jelikož je hotel hodně navštěvován rodiny s dětmi, zajistěte si raději zapůjčení dětské postýlky včas a to už při rezervaci.

Pokud by se Vám zachtělo na výlet poznat nějaké památky, pak je nutné podotknout, že bez kola nebo auta to nepůjde.

Koupit pobyt v hotelu Prostřední Mlýn***

 

 

A kam doporučujeme na výlet?

V Českém ráji je těch krás nespočet. Všechny ty skalní města, stezky, věže, vyhlídky, hrady a zámky... a to vše nedaleko od sebe. Za jedinou sobotu jsme stihli hned 3 výlety a to i s kočárkem. Podívejte se na další tipy kam na výlet po vodě i s kočárkem v Českém ráji.

Hrubá skála

Navštívit můžete nedaleký zámek, který slouží zároveň jako hotel. Projít se můžete po nádvoří a kochat se z vyhlídkové věže, ze které uvidíte Hruboskalsko, Trosky nebo i Kozákov.

Otevírací doba: duben – říjen, denně kromě pondělí

Vstupné na věž: dospělí 40 Kč, děti 20 Kč

Více informací zde: https://www.hrubaskala.info/

 

Trosky

Dominantou Českého ráje jsou rozhodně Trosky a to konkrétně dvě věže: Panna (57 m) a Baba (47 m), které byly postaveny na vrcholech čedičových vyvřelin. Zde se s kočárkem nedá jít až na samotnou vyhlídku obou věží, kočárek však můžete nechat na požádání u pokladny a malého caparta tak odnést na vrcholek v ruce či nosítku (šátku). Rozhodně to stojí za to.

Otevírací doba: Hrad je otevřen od dubna do října. Na zimní období se hrad uzavírá. V dubnu a říjnu je otevřeno pouze o víkendech a státních svátcích, v květnu, červnu a září denně mimo pondělí. O prázdninách je otevřeno denně. Pokud státní svátek připadne na zavírací den, je hrad otevřen. Zavíracím dnem je poté den následující. 

Vstupné: https://www.hrad-trosky.eu/cs/informace-pro-navstevniky/vstupne

Více informací zde: https://www.hrad-trosky.eu

 

Hrad Kost

Hrad Kost je opravdu pěkné místo, pokud máte děti už starší a můžete si tak dovolit prohlídku vnitřku hradu bez kočárku. Bez prohlídky vás však nikam nepustí, ale můžete projít okolo hradu a zajít do nedaleké restaurace, kde dělají moc dobré palačinky. Nebo si pod hradem můžete udělat fotku s místním katem, co vás udělá o hlavu kratší :)

Otevírací doba: duben - říjen

Vstupné: dle okruhu https://www.kost-hrad.cz/vstupne.htm

Více informací zde: https://www.kost-hrad.cz/


Sdílej článek na sociálních sítích: