Testovali jsme Peklo Čertovina

Ať už peklo bylo nebo nebylo, vymyšleno bylo dobře.....

A o jednom takovém pekle se můžete sami přesvědčit na Vysočině, blízko města Hlinska, kam se lze dostat i po cyklostezce. Pokud máte doma malé caparty, kteří zlobí, do pekla s nimi! Nebojte, Peklo Čertovina není tak strašidelné, jak se na první pohled může zdát. Nemusí ho navštívit jen zlobivé dětičky a nebudou ani odcházet se slzičkami. Peklo Čertovina je zkrátka skvělá turistická atrakce pro všechny, kteří chtějí zažít něco nevšedního a dosti se pobavit.


Vzhled budovy Pekla vychází z legendy, dle které vzniklo Peklo v roce 666, kdy ďábelská posádka ztroskotala na pekelném korábu nedaleko Hlinska. Všichni čerti pak kopali a kutali, až vykopali svoje PEKLO. Proto tento vzhled obrácené lodě.

Můžete si sem zajet jen na výlet, podívat se na venkovní část a dojít si třeba do pekelné restaurace (šenku) a zase alou domů, nebo se můžete rovnou v okolí pekla i ubytovat v apartmánech, v mobilheimech či v místní chaloupce a užít si tak peklo na více dní. V restauraci najdete spoustu dobrot, například hořící kotlíkový guláš, pekáček plný dobrot a nebo například okusit pátý smrtelný hřích OBŽERSTVÍ a dát si gurmánský zážitek pro celou čtyřčlennou rodinu.

Určitě také nepřehlédnete obrovskou knihu hříchů před restaurací, do které ti odvážní mohou vepsat své jméno. Odnést si můžete i nějaký ten pěkný suvenýr.

Restauraci, obchůdek se suvenýry a zkrátka celé horní patro můžete navštívit zdarma. A kdo chce opravdu odejít se skvělým zážitkem, doporučujeme zakoupit vstup na podzemní prohlídku s čerty, kde vás čeká zábavný hodinový program.

Vstup a prohlídka s programem

 

Nemusíte se bát, ve skupince vejdete do podzemních prostor, kde už vás přivítají chlupáči s vlastním programem a nemusíte mít strach, že by se děti bály. Nejmenší děti nechávají čerti být a naopak si dobírají ty otrlejší drzé ,,puberťáky“, kteří vykřikují a srší vtipem. Ti jsou pro čerty skvělým terčem.

Děti jsou vtaženy do programu čertí učitelkou Hubertou, která je jako malé čerty učí pekelným způsobům. Dokonce i dospělí jsou zahrnuti do programu a to je teprve ta pravá zábava, jelikož si vás čert může vybrat a zavést vás do trapírny s trapidly, kde na vás čeká trest v podobě zadkoplesku, uchotahu, fackovači nebo lechtadla chodidel.

Zhruba v půlce programu přijde i samotný Lucifer, který má hluboký hlas a dost výrazný smích. Pokud se loudáte v pozadí, popostrčí vás nějaký čert vidlemi a jako ve správném pekle si vaši hříšnou duši mohou zvážit na pekelné váze. Doporučujeme také ochutnat Čertopivo (= černé pivo) z pěkného čertovského rohu.


A znáte všech 7 smrtelných hříchů, jako například pýchu, lakomství nebo závist? Zcela všechny jsou skvěle vyobrazené v malé úzké uličce, kam se rozhodně stojí za to podívat.

Stále tedy váháte, kam vyrazit? Vezměte děti a pošlete je k čertu na Vysočinu! :)


Sdílej článek na sociálních sítích: