Testovali jsme Wellness Hotel Bozeňov

Sport & Relax areál Bozeňov patří u nás na SlevaDne mezi nejlépe hodnocená ubytování. Proto jsem se o jednom krásném slunečném víkendu rozhodla okusit ho na vlastní kůži.

Cesta z Prahy autem do Dolního Bušínova u Zábřehu byla bez komplikací a trvala cca 3 hodiny. Čím více jsme se blížili cíli, tím krásnější byly výhledy do okolí bohatého na lesy a louky. Při prvním pohledu na areál Bozeňov mi jen problesklo hlavou: „Boze, boze…to je ale krása“ :) Hotel je umístěn na klidném místě obklopen lesy a zelení. Budova je řešena velice originálně, částečně stojí na malém svahu.

Ubytování

Sympatická recepční nám poskytla kartičky od pokoje a vysvětlila vše ohledně wellness, podávání polopenze apod. Ubytovaní jsme byli v krásném prostorném pokoji s biokrbem. Pokoji není co vytknout. Velká postel, plochá TV, všude čisto. Ostatně jako v celém hotelu. Velice oceňuji časté prvky z masivního dřeva, které dodávají to správné teplo domova resp. hotelu :) 

Restaurace

Jelikož jsme byli řádně vyhladovělí, naše první cesta vedla na terasu místní restaurace. Do večeře už nebylo tak daleko, tak jsme si dali jen něco malého - tortillu s kuřecím masem, nakládaný hermelín a pivo Litovel. Porce byl velké, jídlo bylo chutné a pivo při pátku bodlo :)

Aktivity

Po obědosvačině jsme se šli podívat po okolí. Koho by třeba napadlo, že se v areálu na samotě v přírodě bude nudit, musím ho ihned vyvést z omylu. Hotel je přímo nabitý nejrůznějšími možnostmi sportovního i zábavního vyžití. Přímo u hotelu je minigolf, multifunkční, beachvolejbalové a antukové hřiště, ping-pongové stoly, lezecká věž, venkovní fitness stroje a velké dětské hřiště s prolézacím hradem a trampolínou. Mně obzvláště zaujaly „retro“ houpačky tzv. lodičky, které si pamatuji z dětství. O pár metrů dál jsou dvě přehrady, kde se můžete neomezeně koupat.

Wellness

Po řádné venkovní obhlídce jsme se rozhodli využít hotelové wellness, které jsme měli jednou denně zdarma neomezeně. Do wellness se není třeba objednávat. Stačí si na pokoji obléct župan, který najdete ve skříni, a zajít si na recepci pro klíček od šatny. K zapůjčení samozřejmě dostanete i osušku a prostěradlo. Prostředí wellness je opravdu mimořádně krásné a moderní. To, že jsme si však plavky braly zbytečně, jsme zjistily docela záhy. Celá wellness zóna je totiž bezplavková. Na to je třeba upozornit stydlivější jedince, mezi které my ovšem nepatříme a ostatní hosté evidentně taktéž ne. Moc lidí tam však přítomno nebylo. Většinu času jsme měli saunu, páru i vířivku sami pro sebe. Vířivka se nachází venku pod širým nebem, což dodává relaxaci tu správnou atmosféru. K odpočinku slouží vnitřní i venkovní relaxační zóny s lehátky i vyhřívaná vodní lůžka, která jsem si vyzkoušela poprvé a byla nadšena. Celou dobu je k dispozici k pití voda s čerstvým ovocem, která je pravidelně doplňována, což je velké plus.

 

Večeře

Po dokonalém zrelaxování jsme vyrazili na večeři, kterou jsme měli v ceně. Každý den si vybíráte dopředu ze tří jídel, ze kterých je jedno dietnější např. salát. My si však rádi dopřejeme, takže jsme zvolili vepřovou panenku se šťouchanými brambory a salátkem. Bylo to výtečné a bylo toho opravdu hodně. Domácí jablečný závin se šlehačkou, který následoval po večeři, se do nás však bez problémů vešel taktéž. Ještě jsme poseděli u vína a pomalu se odebrali na lůžko. Kdo by to byl řekl, že saunování, vířivka a poctivá večeře dokáže unavit pomalu jak skládání uhlí.

Snídaně a výlet

Hotelové snídaně jsou naše hobby, takže jsme pomalu nemohli dospat. Přestože se spalo krásně. Postele jsou pohodlné a všude vládne naprosto dokonalé ticho. Snídaně jsou podávány formou bufetu a vybere si opravdu každý. Slané i sladké pečivo, šunky, sýry, džemy, jogurty, müsli, vajíčka, párečky…prostě taková ta snídaňová klasika :) Řádně nasyceni jsme si na recepci na odpoledne objednali masáž a pak se rozhodli zajet navštívit hrad Bouzov, který je od hotelu půl hodiny cesty. Bouzov se proslavil zejména svou rolí v pohádce O Jasněnce a létajícím ševci. A hrad je to opravdu majestátní, troufám si říct, že jeden z nejhezčích u nás. Absolvovali jsme prohlídku,  kterou rozhodně doporučujeme, stejně tak procházku parkem.

Oběd, masáž, večeře... :)

A už nám opět začalo kručet v břiše. Po předchozích pozitivních zkušenostech s gastronomií na Bozenově, jsme se rozhodli neměnit naše zvyky a dát si oběd opět na hotelu. A dobře jsme udělali! Místní burger byl tak fantastický, že se kdejaká pražská burgrárna může jít zahrabat. A ta porce! Nechyběly domácí hranolky, cibulové kroužky a smažené Jalapeño papričky.

Po takovém gastro zážitku nezbývalo nic jiného, než jít odpočívat na lůžko. Poté jsme vyzkoušeli masáž lávovými kameny a sportovní masáž. Obě byly velice příjemné, stejně jako paní masérka. Po další dávce wellness už byl čas na večeři, a to jsme byli stále ještě nasyceni z oběda. I tak jsme se neomezovali a snědli celý krůtí steak i palačinky. 

Musíme ocenit, že večeře se podávají až do 20:00. V Česku je totiž rozmožený v hoteliérství takový nešvar, a to večeřet od šesti do sedmi a přes to nejede vlak. A na nás je to prostě brzy.

Shrnuto a podtrženo

Poslední den jsme se po snídani sbalili a šli se před cestou domů ještě projít po okolí. Místní lesy jsou opravdu moc krásné, úplný balzám na duši.

Pár slov na závěr: Sport & Relax areál Bozeňov bych doporučila každému, kdo chce strávit dovolenou na klidném místě, ale přitom s řadou možností zábavy i relaxace. Pokud nutně potřebujete vypnout a zregenerovat se, jeďte na Bozeňov. Pobyt si můžete zakoupit se slevou ZDE

Plusy:

+ Krásné klidné místo uprostřed přírody

+ Naprosto vynikající gastronomie

+ Čisté a hezké prostředí

+ Rozsáhlá wellness zóna

+ Sportoviště, dětské hřiště, přehrady na koupání

Mínusy:

- Župany by zasloužily vyměnit za nové

- + Velmi špatný mobilní signál (což může někdo považovat za plus :)

 

 


Sdílej článek na sociálních sítích: