Tipy na nejhezčí přírodní koupaliště

Aktuální předpověď počasí nám slibuje, že se horkých dní jen tak nezbavíme, co je tedy strávit u vody? Pokud vás nelákají přelidněné aquaparky, můžete zavítat na některé z přírodních koupališť a užít si skvělý den plný odpočinku a zábavy. Pro inspiraci jsme pro vás připravili pár tipů na přírodní koupaliště, která rozhodně musíte navštívit.

 

Hostivařská přehrada, zdroj: www.praha.eu

 

Hostivařská přehrada

Pokud neradi opouštíte brány hlavního města, navštivte během parných dnů Hostivařskou přehradu, koupaliště s největší vodní plochou v Praze, kterou naleznete uprostřed Hostivařského lesoparku. V areálu jsou pro vás připraveny různé sportovní i dětské aktivity, nechybí zde samozřejmě sociální zařízení a možnost občerstvení v restauraci. Největší odvážlivci pak mohou zavítat na nudistickou pláž, která je oddělena od hlavního areálu.

 

koupaliště Konětopy, zdroj: www.jezerokonetopy.eu

 

Koupaliště Konětopy

Za hranice se vám cestovat nechce, ale přesto si přejete prožít koupání jako u moře? Vypravte se do obce Konětopy, kde na vás čeká nádherné přírodní koupaliště vhodné pro letní rekreaci a sportovní aktivity, ale také je ideálním místem pro rybaření. V areálu samozřejmě nechybí možnost zakoupení občerstvení a k dispozici je také sociální zařízení.

 

Jezero Milada

 

Jezero Milada

Láká vás písečná pláž s průzračně čistou vodou, ale nechce se vám cestovat daleko? Ideální místo naleznete hned v Ústí nad Labem, jezero Milada, které je oblíbenou destinací pro všechny milovníky vodních sportů i opalování. Vydejte se k jezeru také a užijte si skvělý den s rodinou!

 

Máchovo jezero

 

Máchovo jezero

Jestliže neradi riskujete s výběrem vhodného zařízení, Máchovo jezero a jeho pláže Doksy jsou vždy sázkou na jistotu. Čeká vás množství sportovních a rekreačních aktivit jako jsou vodní atrakce, windsurfing, plážové nebo adrenalinové sporty a také tobogán. Po náročném dni si pak můžete rovnou odskočit na masáže nebo kosmetiku, a to vše v rámci jednoho areálu. V okolí Máchova jezera se nachází hned několik zajímavých míst pro výlety, navštívit můžete například hrad Housku nebo Kokořín.

 

koupaliště Vřesina, zdroj: www.sareza.cz

 

Letní koupaliště Vřesina

V centru Ostravy na vás čeká rozlehlé přírodní koupaliště Vřesina s velkým plaveckým bazénem, jehož hloubka dosahuje až 380 cm. Koupaliště může konkurovat mnohým aquaparkům, naleznete v něm také bazén pro neplavce, dětský bazén, tobogány a skluzavky a také mnoho dalších atrakcí, které vám zajistí zábavu po celý den. Za zmínku rozhodně stojí aquazorbing nebo motorové lodičky. Rozhodně neváhejte a přijďte se osvěžit!

 

vodní nádrž Lipno

 

Lipno

Lipno je ideální destinací pro milovníky vodních sportů, na své si přijdou příznivci windsurfingu, jachtingu nebo kiteboardingu. Díky své obrovské vodní ploše a povětrnostním podmínkám je Lipno jedním z nejlepších míst pro fanoušky těchto sportů. A pokud vás sportování neláká, odpočinout si můžete na písečných plážích na Králičím ostrově, jen si nezapomeňte včas zajistit místo, kapacita je omezená. Při nepřízni počasí jsou na Lipně k dispozici také dva kryté bazény s tobogány a atrakcemi, nemusíte mít tedy obavy z letních přeháněk, v případě špatného počasí je možné využít tento krytý areál.

 

přehrada Nechranice, zdroj: www.nechranice.cz

 

Přehrada Nechranice

Vodní nádrž Nechranice naleznete na řece Ohři v okrese Chomutov jako pátou největší vodní plochu v ČR. Díky skvělým povětrnostním podmínkám je přímo rájem pro jachtaře a surfaře, na své si však přijdou i milovníci koupání nebo vášniví rybáři. V okolí najdete spoustu kempů i jiných možností ubytování, u přehrady tak můžete strávit klidně více dní a užít si skvělou odpočinkovou dovolenou.

 

přehrada Slapy

 

Přehrada Slapy

Vodní nádrž Slapy byla vybudována již v roce 1950 a v současnosti je pátou největší přehradou u nás a také častým cílem milovníků jachtingu, vodního lyžování nebo windsurfingu. Slapy jsou vyhledávanou rekreační lokalitou, k dispozici mají návštěvníci písečné i travnaté pláže, v případě zájmu je možné strávit zde i delší dovolenou, k dispozici je hned několik kempů, penzionů a hotelů v okolí.

 

jezero Lhota, zdroj: http://lhotajezero.cz

 

Jezero Lhota

Pokud hledáte koupání v blízkosti Prahy, ideální volbou je právě jezero Lhota, rozloha jeho vodní plochy činí 25 hektarů, místo se pro vás tedy určitě najde. Břehy jsou tvořeny travnatými i písečnými plážemi a jsou lemovány borovicovými lesy, odpočívat tak můžete i příjemně ve stínu. Část severního břehu je vyhrazena jako nudistická pláž, odvážlivci jsou vítáni! A pokud vás nebude bavit opalování, můžete se zapojit do některé z nabízených sportovních aktivit, nově je k dispozici například Beach Yoga.

 

kamencové jezero Chomutov, zdroj: kamencovejezero.cz

 

Kamencové jezero Chomutov

Klasická přírodní koupaliště vás již omrzela a chcete poznat něco nového? Pak musíte navštívit celosvětový unikát, kamencové jezero v Chomutově, které každoročně přivítá nejen návštěvníky z celé České republiky, ale i ze všech koutů Evropy. Čeká na vás přírodní koupaliště s upravenými plážemi, minigolf, plážový volejbal nebo badminton. Kamencové jezero je ideální pro výlety s dětmi, v rámci areálu je pro ně připraveno dětské hřiště a nově vzniklé lanové centrum.

 

Dovolená u přírodních koupališť

Pokud rádi strávíte u přírodních koupališť více než jedno odpoledne, stačí se podívat na vybrané pobyty v okolí. Na většině míst se můžete ubytovat v hotelech s polopenzí nebo kempech s vlastním stanem, v chatkách nebo v karavanem, takže záleží, čemu vy sami dáte přednost. Pokud zvolíte kempy a jejich neodolatelnou typicky českou atmosféru, nezapomeňte, že povinnou výbavou jsou špekáčky, kempingové nádobí na tu pravou letní grilovačku a seznam všech míst v okolí, která byste rádi navštívili. 

 

Máchovo jezero / hotel Bezděz / 2 osoby / polopenze

Chci dovolenou u Mácháče

 

 

Dolní Bušínov / Wellness hotel Bozeňov*** / 2 osoby / polopenze

Chci dovolenou v Dolním Bušínově

 

 

Lipno / hotel Swing*** / 2 osoby + díte do 6 let zdarma / polopenze

Chci dovolenou na Lipně

 

 

Luhačovice / hotel Adamantino*** / 2 osoby / polopenze / neomezené wellness

Chci dovolenou u Luhačovické přehrady

 

 

Strmilov - rybník Komorník / RS Chatrek / 2 osoby / polopenze

Chci dovolenou ve Strmilově

 

 

Lipno / hotel Panský dům*** / 2 osoby / polopenze

Chci dovolenou na Lipně

 

 

 

 


Sdílej článek na sociálních sítích:

Barbora Gořalková

Deal Manager

Barbora má na starosti schvalování nabídek a podporu obchodního týmu. Každé ráno zahájí jógou a dobrou kávou. Ve volném čase chodí ráda na procházky nebo relaxuje u dobré knihy.