Golemův restaurant

Tuto restauraci najdete na severním okraji Prahy v Březiněvsi.

Rozhodla jsem se vyzkoušet a ochutnat Rudolfovo plato pro dva, které slibuje 400g masa, 300g zeleniny, 600g přílohy a 250g dvou lahodných omáček. Určitě to bude stačit pro dva jedlíky? Hurá na to se osobně přesvědčit!

Při vjezdu autem do brány na nás už hledí kamenný golem, kterého ze silnice nelze přehlédnout. Jsme tady rozhodně správně.

Po zaparkování vozidla vcházíme celí hladoví do brány samotného hotelu s restaurací, při jejíž levé straně nás zaujme další golem, tentokrát osvětlený a začne na nás mluvit svým hrubým hlasem, že nás vítá a přeje nám dobrý gurmánský zážitek. Už to je originální samo o sobě a těšíme se na to, co nás čeká dál.

Jdeme venkovní zahrádkou, kde je několik stolů a před vstupem do restaurace se rozprostírá červený koberec. Vždy jsem si přála projít se po červeném koberci jako hvězda. Otevírám těžké dveře a v restauraci se na mě směje servírka, která nás nechává vybrat si svůj stůl pro dva.

Po usazení nám nese jídelní a nápojový lístek, předkládám svůj zakoupený kupon na Rudolfovo plato a ptá se, zda si dáme ještě předtím polévku, prý mají výbornou dýňovou. Samozřejmě, že si dáme, plato plné masa nám nemusí stačit, jsme opravdu velcí jedlíci. K tomu objednáváme jedno pivo Plzeň a jeden nealkoholický Radegast. Jiné pivo na výběr není.

Za chviličku nám nese polévku, kterou stačíme sníst do pár minut. Mezitím posloucháme jak se v kuchyni naklepává maso a culíme se, že už se nám to pěkně připravuje. Servírka jde k našemu stolu a dělá nám na stole místo, aby se prý plato vešlo na stůl, oba dostaneme dva prázdné talíře a na stole je opravdu spoustu místa, až se divíme, že to bude tak velké.

Po pár minutách nám servírka přináší slíbené plato, byl to pekáč s uchy ze strany a zespoda několik svíček, které udržovalo tu velkou nálož teplou. Pokládá nám plato na stůl a opravdu se jen tak tak vejdeme i s pitím. Jen co položila plato na stůl, nešlo to komentovat jinak, než slovem: ,,Ježiši“.

Na platě bylo maso: grilovaná vepřová panenská svíčková, vepřová krkovice, kuřecí steaky a přes to několik plátků smažené anglické slaniny, okolo masa byly naskládané cibulové kroužky, hranolky, dva válečky ze šťouchaných brambor, opečené brambory, na okraji byly položené i bramborové pusinky a na obou krajích plata byla jedna omáčka smetanovo-houbová a druhá přírodní omáčka. Zelenina byla položená na vrchním okraji plata kolem dokola: rajčata, paprika, zelený salát a nakrájená okurka na kolečka.

Celé to tak krásně vonělo, z plata se ještě kouřilo a my se na to hned vrhli a odebírali si na své talíře. Je určitě potřeba říct, že by se na talíř mělo odebírat jen maličko, aby se na platu vše dále nahřívalo a udrželo teplé. Nikdo vám to nevezme.

Po nějaké chvíli však přišel ten zlom, kdy ještě na platu zbývala tak celá porce pro jednoho a my už byli plní. Po posledním zafunění jsme to vzdali a poprosili servírku, zda si můžeme odnést zbytek s sebou, že už opravdu nemůžeme, že se to zkrátka nedá. Servírka se na nás usmála a řekla, že v týdnu tam měla opravdové jedlíky – tři chlapy, co si objednali každý jedno celé plato jen sami pro sebe a ještě si dali předkrm a dezert jako tečku. Nechápali jsme, ale ani jsme na to nic neřekli, jen jsme stačili znovu ,,zafunět“ .

Atmosféra v restauraci byla moc pěkná, na zdech visely obrazy jako ze zámku, stoly byly moc hezky nazdobené a servírka pěkně oblečená a usměvavá. Celkově je toto opravdu klidný romantický restaurant a ani na děti se nezapomnělo – na zahradě je dětský koutek se skluzavkou a houpačkou, uvnitř je koš hraček, přebalovací pult nebo i dětské sedačky. Přímo v areálu je možnost přenocovat v hotelu Goldem Golem, který disponuje pokoji s masivním dubovým interiérem. Konají se tu i svatby, firemní večírky, různé párty...

S plnými pupky jsme zaplatili, poděkovali a odkutáleli se ven.

Při odchodu z areálu nám venkovní golem poděkoval za návštěvu a popřál šťastnou cestu domů. Opravdu originální!

Do této restaurace určitě přijdeme znovu, není nad to si příjemně posedět, výborně se najíst a ještě si tak moc pochutnat.

A co vy? Určitě máte chuť dát si s přáteli pořádnou porci masa. Voucher na Rudolfovo plato kupte zde.


Sdílej článek na sociálních sítích: