Kam za nejhezčími rozhlednami v ČR

Patříte mezi cestovatele, kteří si rádi prohlédnou krásy naší země pěkně z výšky? Není potřeba objednávat vyhlídkový balón ani let soukromým letadlem, skvělý výhled získáte i návštěvou některé z našich rozhleden. Abychom vám co nejvíce usnadnili výběr, připravili jsme pár tipů na rozhledny, které jsou skvělým místem pro rodinný výlet.

 

Stezka v oblacích, zdroj: www.dolnimorava.cz

 

Stezka v oblacích Dolní Morava


Pokud vás neláká tradiční rozhledna ve věži, ideální volbou je právě Stezka v oblacích na Dolní Moravě. Jedná se o unikátní 55 metrů vysokou stavbu v korunách stromů s jedinečným výhledem na horské masivy. Pro milovníky dobrodružství je v objektu připraveno hned několik atrakcí, jako je odpočinková síť, rukáv, hnízda nebo tunel na lávce, a největší odvážlivci mohou k cestě dolů použít nerezový tobogán s okýnky.


Provozní doba: denně 9.30 – 17.30
https://www.dolnimorava.cz/

 

Rozhledna na vrchu Miloňová, zdroj: www.vychodni-morava.cz

 

Rozhledna na vrchu Miloňová


Máte cestu kolem Velkých Karlovic? Pak rozhodně navštivte rozhlednu na vrchu Miloňová, tyčí se až do výšky 24 metrů a poskytne vám nádherný výhled na Javorníky a Valašsko. Vyhlídková plošina je umístěna 20 metrů nad okolním terénem a umožní kruhový výhled na okolní krajinu. Na výletě s dětmi můžete také využít dětskou turistickou trasu „Hledej poklad na Galiku“, která vede okolo rozhledny.


Provozní doba: otevřeno 24 hodin

 

Televizní věž Žižkov

 

Televizní věž Žižkov - Tower Park Praha


Při návštěvě Prahy rozhodně nesmíte opominout jednu z dominant a současně také nejvyšší pražskou stavbu, televizní věž Žižkov, která láká především díky své výšce 216 metrů a také nevšednímu stylu a designu veškerých prostor. Ve výšce 93 metrů nad zemí je připravena nová Observatoř Tower Park Praha, která jako jediná v Praze nabízí 360° pohled na metropoli. Kromě skvělého výhledu na vás čeká i interaktivní zábava v podobě ozvučených křesel nebo videí, která představují Prahu i celou Českou republiku.


Provozní doba: 8.00 – 24.00
https://www.towerpark.cz/

 

Rozhledna Tanečnice, zdroj: www.mikulasovice.cz


Rozhledna Tanečnice


Nejsevernější rozhlednou v České republice je právě rozhledna Tanečnice nedaleko obce Mikulášovice v nadmořské výšce 598 m n.m., jejíž původ sahá až do roku 1887. Z vrcholu rozhledny je nádherný výhled na Saské Švýcarsko, Krušné hory, Lužické hory, České středohoří i Krkonoše. K Tanečnici se snadno dostanete po modré turistické trase, případně můžete využít i strmější „Bartmannovu cestu“.


Otevírací doba: 9.00 – 18.00
https://rozhlednatanecnice.eu/

 

Ještěd

Ještěd


Hledáte opravdu jedinečný výhled na všechny světové strany? Při návštěvě Ještědu opravdu nebudete zklamáni, byl odedávna považován za jednu z hlavních dominant severních Čech a věž dokonce získala mezinárodní architektonickou cenu. Na vrcholu se můžete i rovnou ubytovat nebo využít gastronomii v přilehlé restauraci, která nabízí klasické i zážitkové menu. Výlet na Ještěd můžete spojit s návštěvou nedalekého Liberce.


http://www.rozhlednajested.cz/

 

Rozhledna Křížová hora, zdroj: www.rozhlednovymrajem.cz

 

Rozhledna Křížová hora


Máte chuť na menší nenáročný výšlap s možností skvělého výhledu do okolí? Pak je ideálním místem právě Křížová hora s rozhlednou, která nabídne vyhlídkový ochoz ve výšce 25 metrů, za dobré viditelnosti lze dohlédnout až ke Králickému Sněžníku. Pod rozhlednou je nově vybudováno kryté posezení pro odpočinek, přístup k rozhledně je možný pouze pěšky nebo na kole.


Otevírací doba: 10.00 – 17.00
http://www.cervenavoda.cz/rozhledna-na-krizove-hore

 

Stezka korunami stromů

 

Stezka korunami stromů na Lipně


Skvělým místem na výlet pro celou rodinu je Stezka korunami stromů u Lipna, svou unikátností je stezka přístupná nejširší možné věkové skupině návštěvníků. Celková konstrukce je v délce 372 metrů, skvělý výhled si užijete především díky 40 metrové vyhlídkové věži. Pro děti jsou připraveny zábavné herní prvky a interaktivní informační tabule, nejvíc je však určitě zaujme nejdelší tobogán svého druhu v České republice v délce 52 metrů.


Otevírací doba: 9.30 – 19.00
https://www.stezkakorunamistromu.cz

 

Rozhledna Štěpánka, zdroj: www.rozhledna-stepanka.cz


Rozhledna Štěpánka


Nejstarší rozhledna Jizerských hor, novogotická Štěpánka, má skvělou dostupnost jak pro pěší, tak i milovníky pohodlí, autem se dá dojet až k chatě Hvězda, která je vzdálená necelých 300 metrů od vrcholu. Výhled je opravdu nádherný, za pěkného počasí můžete spatřit nejen Krkonoše a Jizerské hory, ale i Bezděz, Ralsko nebo Lužické hory.


Otevírací doba: 10.00 – 18.00
https://stepanka.ceskehory.cz/

 

Rozhledna na Krásenském vrchu

 

Rozhledna na Krásenském vrchu


Pár kilometrů od obce Krásno uprostřed Slavkovského lesa najedete pravděpodobně jednu z nejpozoruhodnějších rozhleden u nás, která má unikátní tvar se spirálovým schodištěm vinoucím se po vnějším obvodu, svým vzhledem tak může připomínat babylonský zikkurat. Rozhledna nabízí krásný výhled na kopce okolo Karlových Varů, Sokolov nebo Mariánské lázně, na severu můžete spatřit dokonce i Krušné hory.


Otevírací doba: rozhledna je volně přístupná
http://www.rozhledna-krasno.cz/

 

Rozhledna Černá studnice, zdroj: cernastudnice.eu

 

Rozhledna Černá studnice


Pokud máte cestu okolo Jizerských hor, rozhodně si nesmíte nechat ujít návštěvu rozhledny Černé studnice, která je na vrcholu ve výšce 869 m.n.m. a nabízí mimořádný kruhový výhled na okolní vrcholy Jizerských hor, Ještěd, hrad Trosky nebo i Sněžku. K rozhledně je velmi dobrá dostupnost, ať už se rozhodnete pro pěší výlet nebo příjezd autem.


Otevírací doba: 10.00 – 20.00 (o víkendu do 22:00)
https://cernastudnice.eu/


 

 

Dovolená s úžasným výhledem

Krásný výhled si nemusíte užívat jen z rozhledny, využijte nabídky ubytování v blízkém okolí a mějte tak výlety na dosah ruky.

Krkonoše / Hotel u Kabinky / 2 osoby / polopenze

Chci dovolenou v Krkonoších

 

 

Jeseníky / Hotel Praděd Vysílač / 2 osoby / polopenze

Chci dovolenou v Jeseníkách

 

 

Janské lázně / Hotel Vyhlídka / 2 osoby / polopenze

Chci dovolenou v Janských lázních

 

 

Harrachov / Sporthotel Bellevue K-180 / 2 osoby / polopenze

Chci dovolenou v Harrachově

 

 

Pec pod Sněžkou / Vraní Bouda / 2 osoby / polopenze

Chci dovolenou v Peci pod Sněžkou

 

 


Sdílej článek na sociálních sítích:

Barbora Gořalková

Deal Manager

Barbora má na starosti schvalování nabídek a podporu obchodního týmu. Každé ráno zahájí jógou a dobrou kávou. Ve volném čase chodí ráda na procházky nebo relaxuje u dobré knihy.