Tipy, kam s dětmi ve Špindlu

Ve Špindlerově Mlýně je toho k vidění opravdu dost. Abyste prošli úplně vše, museli byste si vzít víc jak měsíc dovolenou. Ale kam s dětmi, když výšlap na Sněžku ještě úplně nezvládnou? A kam se dá jít i s kočárkem? Poradíme vám, co byste si neměli nechat ujít:

 

Mlynářovy vycházkové okruhy

Hned naproti hotelu Savoy se nachází socha mlynáře a za ním je startovní cedule s nenáročnými procházkami městem. Vybrat si můžete ze tří okruhů, kdy každá z nich je rozlišena barvou šátku mlynáře.

Prvním okruhem je Mlynářova naučná stezka, která je dlouhá 1,1 km, značená zelenou barvou a je zaměřená na historii Špindlerova Mlýna. Zde ale pozor – terén a vyhlídka nejsou vhodné pro kočárky.

Druhým okruhem je Mlynářovo kolečko. Délka okruhu je 2,8 km, je značený červenou barvou a je zaměřen na faunu a flóru místního regionu Krkonoš. Zde je doporučeno mít alespoň sportovní kočárek.

Třetím nejdelším okruhem je Mlynářův výšlap. Délka tohoto okruhu je 3,1 km, je značený modrou barvou a zaměřený na geologický vývoj regionu Krkonoš. Opět je zde doporučen sportovní kočárek.

Webové stránky ZDE

 

Bobová dráha

Bobová dráha je skvělým zážitkem pro děti i dospělé. Usednete do bobu, necháte se vytáhnout až na vrchol a pak už svištíte dolů rychlostí dle vlastního uvážení. Navíc si jízdu užijí všechny věkové kategorie - děti od 8 let mohou jezdit samostatně a do 8 let v doprovodu rodičů. A díky skvělé provozní době až do 21:00 můžete jezdit až do setmění, bobová dráha je totiž i kvalitně osvětlena.

Otevírací doba

Červenec - Srpen
pondělí - neděle 10:00 - 21:00

http://www.bobovka.cz/

 

Monkey Park

Hned naproti bobové dráze se nachází Monkey Park, který je určen pro děti nad 140 cm a pro dospělé. Lezec postupně zdolává překážky zavěšené na lanech mezi stromy ve výšce 2 - 8 metrů. Velkou výhodou je, že tento Monkey Park je umístěn přímo v lese pod korunami stromů, na rozdíl od ostatních umělých Monkey Parků. Nejmenší děti (pod 140 cm) mohou dokonce využít bezplatný lanový parčík s několika snadnými překážkami.

Otevírací doba

Červenec - Srpen
pondělí - neděle 10:00 - 18:00

http://www.bobovka.cz/?callmen=spindlmank

 

Elektro Bike & Buggy Centrum

Kousek od bílého mostu, směrem na Medvědín, najdete i Elektro Bike & Buggy Centrum, kde si můžete zapůjčit ekologické čtyřkolky s elektrickým pohonem a projet se tak po Špindlerově Mlýně a jeho okolí. K řízení vozidla nepotřebujete řidičský průkaz a svézt se můžete celá rodina (2 dospělí a 2 děti). Popřípadě můžete nechat své děti závodit na připraveném okruhu ve šlapacích buginách. Jedna bugina je vždy pro 1 dítě.

Otevírací doba

Denně 9:00 - 18:00

https://www.skiareal.cz/letni-zazitky/budte-v-pohybu/elektro-bike-a-buggy-centrum/

 

Adventure Park

Pořádně divokou zábavu můžete zažít v Adventure Parku – kousek od bílého mostu, směrem na Medvědín. Vyzkoušet můžete obří houpačku, aquazorbing, čtyřkolky, koloběžky, lezení, rafting, skákací boty, lukostřelbu, jízdu na koni nebo slaňování.

Otevírací doba

Dle vybraných aktivit 10.00 – 18.00

http://adventurepark.cz/

 

Údolí Bílého Labe (12 km tam i zpět)

Tato nenáročná krásná procházka vás zavede do údolí Bílého labe, kdy po cestě uvidíte spoustu krásných vodopádů a kaskád, divokou řeku a okolní Kozí hřbety. Celá trasa je asfaltová a vhodná pro všechny kočárky. Někdy se jde sice dost do kopce, ale na konci vás čeká odměna v Boudě U Bílého labe, kde skvěle vaří a točí opravdu moc chutné pivo. V centru se u bílého mostu dejte doprava směrem na lanovku Medvědín. Tu budete míjet po levé straně a půjdete stále stejným směrem po modré značce. Na rozcestí u Dívčí lávky se vydejte stále rovně (na východ), směrem na Boudu U Bílého Labe. Jakmile k ní dojdete a posilníte se, vydejte se stejnou cestou zpět. Trasa dále pokračuje až na Luční boudu, ale již není vhodná a sjízdná pro kočárky.

 

Lanovkou na Medvědín

Na této turistické trase se budou bavit i starší děti. Lanovkou vyjedete na Medvědín i s kočárkem. Hned na vrcholu vás bude čekat Meďánkovo hřiště - první české letteringové hřiště, které je postaveno z obřích 3D písmen, kdy každé písmeno je zároveň i atrakcí. S cenou si nemusíte lámat hlavu, návštěva hřiště je zdarma. Stejně jako skutečně nádherný výhled na Krkonoše a čerstvý horský vzduch. Posedět můžete i v místní restauraci a nebo si koupit nějaký ten pěkný suvenýrek. Zpět se můžete vydat po svých - po cyklotrase K13A směřujte po asfaltce na Horní Mísečky. Projdete kolem Jilemnické boudy, přes Skiareál až na rozcestí Horní Mísečky – vlek. Od rozcestí jděte po cyklotrase K12 a kolem přístřešku Medvědín a bobové dráhy dojdete zpátky do Špindlerova Mlýna.

Otevírací doba

Červenec - Srpen denně 9:00 - 18:00
Září - Říjen denně 9:00 - 17:00
Listopad denně 9:00 - 16:00

http://www.lanovka-medvedin.cz/

 

Aquapark Špindlerův Mlýn

Pokud příliš neholdujete horským túrám a vaše děti preferují spíše vodní radovánky, Aquapark Špindlerův Mlýn je ideálním místem, kde se děti mohou vydovádět na vodních atrakcích a tobogánech, zatímco si odpočinete ve vířivce a bazénu. Společně si pak můžete užít jízdu tobogánem na nafukovacím člunu nebo divokou řeku.

Otevírací doba:

červenec – srpen 1.7.-31.8.2019 - otevřeno denně 10.00 - 21.00
jaro/podzim 26.4.-30.6.2019 | 1.9.-3.11.2019 - otevřeno denně 10:00-20:00

https://www.aquaparkspindl.cz/aquapark/

 

Aquapark Špindlerův Mýn, zdroj: www.spindleruv-mlyn.com

 

Nabídka pobytů ve Špindlerově Mlýně

Využijte nabídky ubytování se slevou a užijte si krásnou dovolenou.

Hotel Lenka*** v centru Špindlerova Mlýna přímo u lanovky Svatý Petr, s polopenzí a saunou

Chci koupit pobyt v hotelu Lenka

 

 

Hotel Sněžka**** s polopenzí, wellness a každodenní zpáteční jízdenkou na lanovku v ceně

Chci koupit pobyt v hotelu Sněžka

 

 

Bouda Klínovka uprostřed krkonošské přírody pro 2 osoby s polopenzí

Chci koupit pobyt v boudě Klínovka

 

 

Hotel Stoh***+ ve Špindlerově Mlýně s polopenzí, welcome drinkem a vstupem do Vodního ráje

Chci koupit pobyt v hotelu Stoh

 

 

Ostatní nabídka pobytů ve Špindlu

 

 


Sdílej článek na sociálních sítích: