Usnadněte si dovolenou: nejlepší mobilní aplikace pro cestování

Přemýšlíte, jak si přípravy na dovolenou i samotné cestování co nejvíce ulehčit? Podívejte se společně s námi na pár mobilních aplikací, které se během dovolené ve vašem telefonu určitě neztratí a pomohou vám při hledání nových míst a zážitků. Pokud jedete na dovolenou do zahraničí, nezapomeňte si sjednat cestovní pojištění na Srovnejto.cz.

 

 


Ne nadarmo se aplikaci TripAdvisor přezdívá dokonalý společník na cesty. Na jednom místě najdete vše potřebné, recenze restaurací, tipy na zajímavá místa a aktivity v okolí, hodnocení ubytovacích zařízení i vyhledávání letů dle preferencí. Stačí pouze zadat aktuální polohu nebo konkrétní místo, kam se chystáte, a vše potřebné vám již aplikace ihned zobrazí. V aplikaci TripAdvisor můžete také využít speciální nástroj pro plánování cest, který slouží k ukládání všech vašich nápadů a postřehů.

 

 


Potřebujete se automobilem bezpečně dostat z bodu A do bodu B? Nainstalujte si aplikaci Waze a mějte vždy přehled, co se aktuálně děje na cestách. Aplikace v reálném čase informuje o dopravě, stavbách, nehodách, policii a dalších událostech, které vás můžou na cestě potkat, dokonce v případě příliš hustého provozu zvolí Waze jinou trasu a ušetří tím váš čas strávený na cestách. Navíc vždy přesně víte, kdy dorazíte do cíle, čas příjezdu je založen na aktuální dopravní situaci.

 

 


Cítíte se poněkud ztraceni v ruchu velkoměsta a nedaří se vám najít správný spoj hromadné dopravy? S aplikací Citymapper se vám již nic podobného nestane, najdete v ní veškeré informace týkající se odjezdů autobusů, metra, vlaků a dokonce i lodí. Velkou výhodou aplikace je lokalizování vaší aktuální polohy podle GPS souřadnic, Citymapper vám tak ukáže nejbližší stanice metra nebo autobusu a je jen na vás, kde se rozhodnete nastoupit.

 

 


Při cestách v zahraničí jednoznačně oceníte i možnost nahlédnutí do aktuálního kurzovního lístku nebo využití offline převodníku zahraničních měn, díky aplikaci Převodník měn a kurzy se dostanete k nejnovějším kurzům kterékoli cizí měny z celého světa. Aplikace je zdarma a kurzovní lístek je dostupný i v offline režimu, není tedy nutné připojení na wi-fi  ani do datové sítě.

 

 


Cestujete s přáteli a chcete mít kompletní přehled o výdajích v průběhu celé dovolené? Ideální je právě aplikace Splittr, která umožní sdílet informace kdy, kde a za co kdo platil a následně náklady i rozpočítat. V rámci aplikace jsou podporovány všechny měny, není tedy potřeba nic přepočítávat. Splittr funguje i v offline režimu, nemusíte mít tedy strach z výpadku wi-fi sítě nebo přečerpání dat. Po návratu z dovolené si dokonce můžete všechny výdaje seřadit do přehledného výpisu a uložit jako pdf soubor.

 

 


Máte obavu, že při balení na dovolenou zapomenete oblíbenou knížku doma? S aplikací PackTeo se to nestane, díky možnosti vytvoření jednoduchých seznamů již budete mít vše potřebné k nahlédnutí na jednom místě. Konkrétní položky si můžete přidat samostatně nebo využít již přednastavené seznamy dle typu dovolené. Aplikace PackTeo je ideálním společníkem pro přípravu na dovolenou, získá si vás zejména svou přehledností a intuitivním ovládáním.

 

 


Domluva v zahraničí není vždy jednoduchá a právě toho si je vědoma společnost Google, která letos zapracovala na své aplikaci Překladač Google pro operační systém Android. Nově je možné využít okamžitý vizuální překlad, kdy stačí telefon namířit na nápis či text v cizím jazyce, a aplikace vám rovnou provede překlad do češtiny. Okamžitý překlad je k dispozici od července 2019 a to až do 89 jazyků.

 

 


Ať už vás na dovolené čeká jakákoliv nepřízeň počasí, s aplikací Windy.com vás nemůže nic překvapit. Díky technologii, která využívá několik meteorologických modelů pro zjišťování počasí, může aplikace vytvořit automatizovanou a spolehlivou předpověď pro celý svět. Windy vás může informovat o blížících se bouřkách s blesky, nadcházejících úhrnech dešťových a sněhových srážek, teplotě, rychlosti větru či atmosférickém tlaku.

 

 


Vždy jste si chtěli vést na cestách deník? Doporučujeme nainstalovat aplikaci LiveTrekker, která v průběhu dovolené automaticky vytváří digitální deník, zpětně si tak můžete prohlédnout interaktivní mapu s místy vaší cesty. Live Trekker kromě cesty dokáže sledovat také rychlost a nadmořskou výšku, do aplikace můžete vkládat i fotky a videa a následně svůj multimediální deník sdílet na sociálních sítích.

 

 


Perličkou na konec je česká aplikace Turistický průvodce Galileo určená především pro milovníky výletů po naší republice. Aplikace poskytuje důležité informace o zajímavých lokalitách a aktuálním dění v regionu, díky GPS také usnadňuje orientaci v terénu a na základě aktuální polohy vám doporučí oblíbená místa v okolí.

 

Tipy na ubytování

I dovolenou si můžete vybrat jednoduše díky stisknutí pár tlačítek. Co třeba tyto pobyty?

 

Český ráj / Hotel Brada / 2 osoby / snídaně nebo polopenze

Chci dovolenou v Českém ráji

 

 

Máchovo jezero / Hotel Bezděz / 2 osoby / polopenze

Chci dovolenou u Mácháče

 

 

Karlovy Vary / Hotel Ambiente / 2 osoby / polopenze 

Chci dovolenou v Karlových Varech

 

 

Beskydy / Hotel pod Kyčmolem / 2 osoby / polopenze

Chci dovolenou v Beskydech

 

 

Šumava / Hotel Bobík / 2 osoby a dítě do 12 let zdarma

Chci dovolenou na Šumavě

 

 


Sdílej článek na sociálních sítích:

Barbora Gořalková

Deal Manager

Barbora má na starosti schvalování nabídek a podporu obchodního týmu. Každé ráno zahájí jógou a dobrou kávou. Ve volném čase chodí ráda na procházky nebo relaxuje u dobré knihy.