Vydejte se s námi na divoký západ do našich westernových městeček

Návštěvy aquaparků a koupališť vás již omrzely a děti neustále vyžadují program na letní prázdniny? V tom případě práskněte do koní, vydejte se do některého z našich westernových městeček nebo rančů a užijte si skvělý den s rodinou!

 

Ranč Nevada, zdroj: www.ranch-nevada.cz

Ranč Nevada


Cestou kolem Buchlovic nesmíte minout oblíbený cíl turistů, Ranč Nevada, který tradičně pořádá vyjížďky na koních vhodné jak pro pokročilé jezdce, tak i úplné začátečníky. Pro nejmenší děti ranč nabízí svezení na ponících i možnost seznámení s dalšími zvířátky. Specialitou ranče Nevada je možnost objednání vyjížďky v kočáře nebo vícedenní vandrování na koních s noclehem, které je skvělým zážitkem pro pravé kovboje!


Otevírací doba
Leden - Prosinec
pondělí - pátek    18:00 - 20:00
sobota    13:00 - 18:00
neděle    10:00 - 15:00

https://www.ranch-nevada.cz

 

West Park v Plzni, zdroj: www.westpark.cz

West Park v Plzni

Láká vás vrátit se o 150 let zpátky a zažít romantiku amerického západu 19. století na vlastní kůži? West Park v Plzni plný kovbojů a pistolníků pro vás připravil skvělou dobrodružnou show, u které se zabaví celá rodina. V areálu parku najdete zajímavé lokace, jako jsou Cowboy area, indiánská vesnice, tábor lovců kožešin nebo zlatokopecký claim, kde si můžete osobně vyzkoušet hledání zlata pomocí rýžovací pánve.

Otevírací doba

West Park je otevřen pouze ve dny, kdy se koná program.

https://www.westpark.cz/

 

Westernové městečko Stonetown, zdroj: www.stonetown.cz

 

Westernové městečko Stonetown

Obec Kamenice se může pyšnit nejen chráněným územím Kamenický rybník, ale také skvělým westernovým městečkem Stonetown, které vás přenese do doby osidlování divokého západu. V areálu je připravena nejen prohlídka muzea s přednáškami o indiánech, lovcích a kovbojích, ale také si můžete sami vyzkoušet třeba střelbu z luku, kuše nebo hod tomahavkem. A pokud nespěcháte a chcete si užít vícedenní výlet, můžete přespat přímo v městečku a naplno si vychutnat úžasnou atmosféru divokého západu.

Otevírací doba
Červenec - Srpen
pondělí – sobota 10:00 - 20:00
neděle    10:00 - 18:00

http://www.stonetown.cz/

 

Šiklův Mlýn, zdroj: www.sikland.cz

Šiklův Mlýn

Doslova rájem pro děti je areál Šiklův Mlýn, jehož srdcem je právě westernové městečko v údolí řeky Bobrůvky. V originálním areálu s bohatým programem najdete salony, kavárny, hotely a restaurace, městské lázně, dokonce úřad šerifa i s vězením. A pro nejmenší je připravena Zoo divokého západu. Díky divadelním, westernovým a tanečním vystoupením společně s vystoupením se zvířaty budete mít postaráno o program na celý den. V městečku můžete dokonce využít i půjčovnu dobových kostýmů a dopřát si tak opravdu autentický zážitek.

Otevírací doba
Areál Šiklův mlýn je v letní sezóně (červenec a srpen) otevřen nonstop.

https://www.sikland.cz

 

Halter Valley, zdroj: www.venkovskydum-pk.cz

Halter Valley

Hledáte Divoký západ na Českém Západě? Ten na vás čeká 20 kilometrů jihozápadně od Plzně, kde najdete westernové městečko Halter Valley, které vám umožní vrátit se do časů kovbojů s rychlými kolty. Nechybí bitky a přestřelky, představení ze života pistolníků, vystoupení různých kapel nebo večerní countrybály. A pokud se vám v areálu zalíbí, můžete přenocovat v indiánských stanech tee-pee nebo v krytých vozech s plachtou, jako první osadníci.

www.haltervalley.cz

 

Western park Boskovice, zdroj: www.westernove-mestecko.cz

 

Western park Boskovice

Nedaleko Brna se nachází jedno z turisticky nejnavštěvovanějších míst Jižní Moravy, westernové městečko Boskovice, které bylo vybudováno v opuštěném pískovcovém lomu. Městečko má připravený celodenní program pro celou rodinu, čekají vás westernová divadelní představení pod širým nebem, různé atrakce, nový Sand City Saloon, v průběhu dne pak můžete trénovat své kovbojské a indiánské dovednosti. A pokud během jednoho dne nestihnete projít vše, Western park Boskovice nabízí i možnost ubytování v kanadských srubech či stanu.

Otevírací doba
Červenec - Srpen
pondělí - neděle 10:00 - 18:00

www.westernove-mestecko.cz

 

Golden River Ranch, zdroj: kamkekonim.cz

Golden River Ranch


V krásné krajině v okolí Chebu jistě nepřehlédnete Golden River Ranch, který je zaměřen na agroturistiku. Ranč se specializuje na nabídku ježdění na klidných a vyrovnaných koních, nabízí také jízdy plachtovým vozem nebo svatební jízdy kočárem. Lákadlem jsou především každoroční western festivaly s živou muzikou nebo BBQ večeře s možností ubytování ve srubu přímo v lese. Děti se mohou pomazlit s domácími zvířátky v minizoo nebo se vyřádit na obrovské trampolíně.

Otevírací doba
Červen - Září
pondělí – neděle 08:00 - 12:00, 13:00 - 17:00

http://www.goldenriverranch.cz

 

Pevnost Fort Hary, zdroj: www.forthary.cz

Fort Hary

Splňte si své dětské sny a vydejte se na výlet obhlédnout pořádnou westernovou pevnost! U jihočeských Mirotic narazíte na tu pravou indiánskou atmosféru, součástí pevnosti je i skanzen lovců kožešin, jako jediný svého druhu v Čechách. Čekají na vás atrakce z doby osidlování divokého západu, navštívit můžete dobovou kovárnu, indiánské muzeum nebo tavernu a saloon s občerstvením. A na závěr se určitě nezapomeňte koupit upomínkový předmět z obchůdku s indiánskými suvenýry.

Otevírací doba:
Červenec - Srpen
úterý - neděle    10:00 - 17:00

https://www.forthary.cz/

 

A co ubytování přímo u koní? Zkuste pension Country Relax v Přešticích.

Pension Country Relax pro dva / Snídaně / Tenis / Rybářská povolenka / 1290 Kč

Chci do penzionu

 


Sdílej článek na sociálních sítích:

Barbora Gořalková

Deal Manager

Barbora má na starosti schvalování nabídek a podporu obchodního týmu. Každé ráno zahájí jógou a dobrou kávou. Ve volném čase chodí ráda na procházky nebo relaxuje u dobré knihy.